ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



HABERLER

Acıbadem Eskişehir Hastanesi, 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında Eskişehir’deki kadın girişimcilere destek vermek amacıyla mamografi taraması imkanı sağladı.

Eskişehir’in hem ticaret hem kültür sanat hayatına güç ve renk katan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi Mart ayında fuar başta olmak üzere çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Eskişehir Ticaret Odası’nın “Mükemmel“ kategorisindeki hizmet kalitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan denetimler neticesinde yeniden tescillendi.

Odanın şubat meclis toplantısında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, tüccarın ödediği enerji faturalarının ikiye ve üçe katlanması sebebiyle mağduriyet yaşadığını ve işletmelerini ayakta tutmakta zorlandığını belirterek, enerji faturalarında indirime gidilmesi ve firmaların bir nebze de olsa nefes alabilmesi için ticari kredilerdeki faizlerin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

ETO Başkanı Metin Güler, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret ederek, inşaat sektöründeki üyelerimizin otopark yönetmeliğine ilişkin taleplerini iletti.

ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve beraberindeki heyetle ile birlikte Eskişehir OSB’ye gerçekleştirdiği ziyarette yeniden başkan olarak seçilen Nadir Küpeli'yi ve ekibini tebrik edip, yeni dönem için başarı diledi.

TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak,  kırsal kalkınmayı desteklemek ve kadın girişimciliğini geliştirebilmek amacıyla Seyitgazi, İnönü, Alpu, Beylikova, Sivrihisar, Sarıcakaya, Mihalıççık ve Han kaymakamlarıyla bir araya geldi.

ETO ve Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi, Ankara’da Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nı ziyaret ederek, otopark yönetmeliği başta olmak üzere üyelerinin ortak taleplerini dile getirdi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın turizm ve seyahat sektöründe faaliyet gösteren üyeleri İstanbul’da düzenlenen EMITT fuarına konuk oldu.

“Arabuluculuğun Güncel Gelişmeleri Paneli” ETOTV’de gerçekleşti.

TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak’ın mentorluk yaptığı proje Geleceği Yazan Kadınlar Projesi İklim Fikir Maratonu Final ve Ödül Töreni’nde üçüncülüğe layık görüldü.

ETO Başkanı Metin Güler, TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon rakamları hakkında yaptığı değerlendirmede, tüccarın yüksek enflasyonun ticareti sekteye uğratmasından endişe ettiğini ve enflasyon tehlikesinin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ocak ayında Eskişehir Ticaret Odası üyeleriyle yapılan 800 işyeri ziyareti ve telefon görüşmesi neticesinde tüccarın en çok sorun yaşadığı ve çözüm beklediği konular artan maliyetler, ikiye katlanan doğalgaz ve elektrik faturaları oldu.

Üniversite ile özel sektör arasında işbirliğini sağlamak, Eskişehir’deki tüccarları ve müteşebbisleri ESOGÜ’nün bilimsel tecrübesinden ve teknik alt yapısından faydalandırmak amacıyla ETO Başkanı Metin Güler ve ESOGÜ Rektörü Prof.

Covid-19 vakalarının artması sebebiyle telekonferans yöntemiyle düzenlenen Ocak meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Güler, meslek komiteleriyle ve üye ilişkileri birimiyle sürekli olarak tüccarın taleplerini dinlediklerini ve ekonominin nabzını tuttuklarını kaydetti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ETO Başkanı Metin Güler’in bir araya geldiği toplantıda Eskişehir ve Ukrayna arasındaki ticaret hacminin artırılması için atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Eskişehir’in ilk moda tasarım yarışması olan ve muhteşem bir defile ve ödül töreniyle tamamlanan Fashion Eskişehir hem törene katılanlar hem de moda dünyasına yön verenler tarafından tam not aldı.

ETO üyesi pasta, tatlı ve unlu mamul üreticileri sektörel sorunlarını değerlendirdikleri toplantıda, tüm maliyetlerinin katlanmasının yanı sıra Eskişehir’de üretilen şekeri satın alamadıklarını bu sebeple fahiş fiyatla marketlerden şeker tedarik etmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri