ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



UKRAYNA İLE İHRACATIMIZI ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIMALIYIZ

Eskişehir Ticaret Odası şehrimizin ihracat potansiyelini artırmak adına gerçekleştirdiği toplantılara bir yenisini daha ekledi. ETO, Ukrayna’nın Kırım Bölgesi Ticari Heyeti ile Eskişehirli tüccar ve sanayicileri bir araya getirdi. 13 Aralık Cuma günü gerçekleşen toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesive Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, ETO Yönetim Kurulu ve MeclisDivanı, Ukrayna Ticaret Müşaviri Yuriy Torlak, T.C Simferopol Fahri Başkonsolosu Seyran Osmanov ve beraberindeki heyet, Kırım Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu ile Eskişehirli tüccar ve sanayiciler katıldı.Toplantıda konuşan Başkan Karacan, Ukrayna ile sahip olduğumuz ekonomik vesosyal köprülerin her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çekerek, bunu dahada ileriye götürmenin amaçladıklarını söyledi.

Kırımlıişadamlarımız Ukrayna ve Türkiye arasında köprü görevindedir

ETO olarak Eskişehir’in ihracatını artırmak için bir araya gelmedikleri ülke heyetinin kalmayacağını kaydeden Başkan Karacan, “Bugün, geçmişten bu yana Ukraynalı dostlarımızlaaramızda her zaman kalıcı bir köprü oluşturmuş Kırım Özerk Bölgesi’nden işadamlarımız aramızda bulunuyorlar. Böylece kentimizle Ukrayna arasında varolan kültürel ve ekonomik bağları bir adım öteye taşımayı hedefliyoruz. Umuyoruzki ihracat rakamlarımızın çok daha ileriye taşınması için bu toplantı birbaşlangıç olacak” diye konuştu.

İkiülke arasındaki adımlar Eskişehir ile ticaretimize olumlu yansıyacak

Ukrayna TicaretMüşaviri Yuriy Torlak ise Ukrayna ve Türkiye’nin çok önemli ikili ilişkileri bulunduğunu belirterek, “Türkiye Ukrayna’nın Rusya’dan sonra en önemli ekonomik ortağıdır. Bu yüzden bu toplantıyı ve iki ülke arasındaki işadamlarının biraraya gelmesini çok önemsiyoruz. Türkiye ve Ukrayna arasında geçtiğimiz günlerdevize kolaylığı ve serbest ticaret anlaşmasına yönelik adımlar atıldı. Bugelişmelerin Eskişehir ile Ukrayna’nın ticaretine olumlu yansıyacağınıdüşünüyorum” şeklinde konuştu. 

T.C Simferopol FahriBaşkonsolosu Seyran Osmanov ise gerçekleştirilen toplantının Kırım veEskişehirli işadamlarının birbirine destek olması için çok önemli bir fırsat olduğunukaydederek, her iki ülkenin de birbirine ihtiyacı olduğunu, bu yüzden ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Toplantının ardından Kırımlıişadamları Eskişehirli firmalarımızdan olan Atışkan Yapı,  Anıl İnşaat, Mesmak Endüstriyel Mutfak,Yıldız PVC Alüminyum, Balkan Şekerleme, Eriş Helva, Can Medikal, Doz Medikal firmaların temsilcileri ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri