ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO’DAN ÜYELERİNE FRANSA İLE VİZE KOLAYLIĞI

FransaBüyükelçiliği ile Vize Kolaylığı Protokolü imzalayan Eskişehir Ticaret Odası,üyelerine uzun süreli Schengen imkanı sunuyor. Bu kapsamda ETO üyeleri AvrupaBirliği ülkeleri ile ticarette de bir adım önde olacak.

Eskişehir Ticaret Odası,üyelerine uzun süreli Schengen vizesi sağlamak amacıyla Fransa Büyükelçiliğiile Vize Kolaylığı Protokolü gerçekleştirdi. 22 Mayıs Çarşamba günügerçekleştirilen protokol, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile TOBBYönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacantarafından imzalandı. Törene Eskişehir’deki kurum ve kuruluşların temsilcilerive çok sayıda konuk katıldı. Protokol kapsamında Fransa ile ticaret yapan veyapmak isteyen Eskişehir Ticaret Odası üyeleri uzun süreli Schengen Vizesialabilecek. Protokol, Eskişehir’in Fransa ile ticaretinin hızlandırılması vepazar payının arttırılması açısından da önem taşıyor. 

Fransaile dostluk ve ticaret köprülerine yenilerini ekleyeceğiz

Protokol törenindekonuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan,  protokol ile 500’üncü yılına yaklaşanTürkiye-Fransa ilişkilerinde Eskişehir’den yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.Protokol sayesinde Eskişehir’in küresel vizyonuna, Eskişehir Ticaret Odası’nınsınırları aşan prestijine, Eskişehir’den Fransa ile Türkiye’nin dostlukbağlarına değer kattıklarını ifade eden Karacan, “Fransa’nın desteği ileüyelerimize sağlayacağımız vize kolaylığının 2023 vizyonumuzu dakuvvetlendireceği kanaatindeyim.  Bugünyalnızca tüccar ve sanayicilerimiz için vize kolaylığı sağlamakla kalmıyor,Fransa ve Eskişehir’in ilişkilerinde de güçlü temeller atıyoruz. Bu temellerüzerinde hem ticaret hem de dostluk köprülerimizi inşa edecek ve yakın zamandayenilerini ekleyeceğiz” diye konuştu.

Türk iş adamlarına uygulanan vize engeli ortadan kalkmalı

Türk iş dünyasının AB ile yaşamış olduğu vize sorununa da değinen Başkan Karacan, "Türkiyeve Eskişehir bugün çok daha güçlü, istikrarlı, ekonomisi güven veren bir halegelmiştir. Türk işadamları artık dünyanın her yerinde iş yapmakta, küreselekonomide  aranan aktörlerin başındagelmektedir. Herkesin bildiği üzere Avrupa Birliği ile Türkiye arasında TamÜyelik müzakereleri halen devam etmekte. 2005 yılının Ekim ayında başlayanmüzakereler teknik başlıklar altında inceleniyor. Türkiye’nin Avrupa BirliğineEntegrasyonu yolunda teknik çalışmalar devam ediyor. Ancak üzülerek söylüyorumki ikili ilişkilerde Türk iş dünyasını en çok vize sorunu zorlamaktadır. MalınıAvrupa’ya satan ve AB ülkelerinde dolaştıran işadamlarımız ne yazık kikendileri dolaşamıyor. Bunun izahı bizce mümkün değildir. Çünkü Türk tüccar vesanayici kendisine duyulan güven, iş ahlakı, prestiji ve küresel tecrübesiylekendisini ispat etmiştir. Vize konusunda da rekabetçi ve adaletli bir çözüm hemAB hem de Türkiye’nin yararına olacaktır. İş adamlarımıza uygulanan vizeengelinin en yakın zamanda kaldırılması gerekmektedir. Biz Eskişehir TicaretOdası olarak vize sorununu bir nebze de olsa aştığımız için avantajlıyız. Dahaönce İtalya Büyükelçiliği ile gerçekleştirdiğimiz vize kolaylığı protokolündenson derece memnunuz. Ekselansları Bili’nin desteği ile Fransa ileimzalayacağımız vize kolaylığı anlaşmasından aynı verimlilikle sonuçalacağımızdan hiç şüphemiz yok."

 

ProtokolFransa Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu taahhüdün somut göstergesidir

 

Fransa’nın AnkaraBüyükelçisi Laurent Bili ise imzalanan anlaşmanın, istihdam yaratmak, ticariilişkileri geliştirmek ve araştırma çalışmaları ile sanatsal yaratıcılığakatılmak isteyen kişilerin vize işlemlerinin kolaylaştırılması yönünde FransaCumhurbaşkanı’nın bulunduğu taahhüdün somutlaştığının bir göstergesi olduğunusöyledi. Protokolün içeriğine ilişkin bilgiler veren Bili, “ Söz konusuanlaşma, şirketlerin ve iş adamlarının devletlerarası ilişkilerin gelişmesindegiderek artan bir rol oynadıkları bir dünyada yaşadığımıza dair bir tespitin desonucudur aslında. Eskişehir, Avrupa Bilgi Merkezi ve dünyanın çeşitliülkeleriyle kurmuş olduğu ortaklıklar sayesinde yüzünü kararlılıkla Avrupa’yave Dünya’ya çevirmiş bir şehir. Dolayısıyla, işadamlarınızın, başta Fransa’yaolmak üzere bütün Schengen bölgesi ülkelerine yapacakları seyahatlerinkolaylaştırılmasına katkı sağlayacak bu anlaşmanın imzalanmasından özelliklemutluluk duyuyorum” dedi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri