ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN PANEL VE SERGİ

ETO bünyesindeki AB Bilgi Merkezi, İtalya’da bulunan ve dünyanın en önemli kütüphanelerinden biri olan Angelica Kütüphanesi’ndeki değerli kitaplara ait fotoğrafların yer aldığı sergiyi öğrencilerle buluşturarak, Avrupa ve Osmanlı İlişkileri Paneli’ni gerçekleştirdi.

Eskişehir Ticaret Odası bünyesindeki AB Bilgi Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi ve Anadolu Üniversitesi ADOM tarafından Angelica Kütüphanesi Haritalar ve Seyahat Edebiyatı Sergisi ile Osmanlı Avrupa İlişkileri paneli gerçekleştirildi. “Dünya’yı Okumak Arzusu” başlığı ile Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü’nün de destek verdiği etkinlikte; dünyanın en önemli kütüphanelerinden biri sayılan Angelica Kütüphanesi’nde yer alan ve 15. ile 18.yüzyıllar arasında yayınlanan seçkin eserler, nadir kitapların fotoğrafları sergilendi. Sergide piyano eşliğinde İtalyan opera dinletisi de öğrencilerin ve sanat severlerin beğenisine sunuldu.

Avrupa ve Osmanlı İlişkileri Paneli

Gerçekleştirilen serginin ardından, OsmanlıAvrupa İlişkileri paneli Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi. Panele Eskişehir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İskender Bayar, Ankara İtalyan Kültür Merkezi Kültür Ataşesi Gianluca Biscardi, Türk DilKurumu Eski Başkanı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın ve ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Soykut katıldı. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri