ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AB ÖYKÜ YAZMA YARIŞMASI BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE ÖĞERENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Eskişehir AB Bilgi Merkezi, Öykü yarışmasının bu seneki bilgilendirme seminerini öğrencilerin yoğun ilgisi ile ETO Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını Eskişehir Ticaret Odası Başkanı  Harun Karacan’ın yaptığı seminere, Yazar Cemil Kavukçu ve Avrupa Birliği Takım Üyesi Rana İzci  konuşmacı olarak katılırken Eskişehir AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Gökhan Çobansoy da sürece ve işleyişe dair bir sunu yaptı.

Eskişehir'e bağlı tüm okulların 9 ve 10. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya dair bilgilendirme seminerine Eskişehir Merkez ve çevre ilçelerinden de öğrenci ve öğretmenler katıldı. Seminerde Yazar Cemil Kavukçu Öykü Yazımına dair bilgilendirme yaparken;  Avrupa Birliği Takım Üyesi Rana İzci bu yılın öykü teması olan “Farklılıklar İçinde Birlik” kavramı üzerinde durdu.

Yarışma AB Bilgi Merkezlerinin faaliyet gösterdiği 21 il olan Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum,Eskişehir, Gaziantep, İzmir,  Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun,Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve İstanbul’u kapsayacaktır. 3 Mayıs 2013 tarihine kadar öykülerin tesliminden sonra illerde belirlenecek ilk üç dereceye hak kazanan eser sahipleri İstanbul ve Nevşehir (Kapadokya)’da yapılacak olan ulusal finalde dereceye girmek için yarışacak. Ulusal finalden çıkacak ilk üç derece sahibi öğrenci, danışman öğretmeni ile birlikte  Belçika ve bir AB Ülkesi ziyaretine katılmaya hak kazanacak.

Derecelere göre Milli Eğitim Bakanlığı’nca tavsiye edilen kitaplardan seçilecek kitap seti, Danışman Öğretmenlere Teşekkür Sertifikası, Öğrencilere fotoğraf makinesi, tablet pc ve kupa da ödül olarak verilecek.

Geçen yıl yapılan AB Öykü Yarışmasında Eskişehirli öğrenciler Türkiye final etabında büyük başarı sağlamışlardı. Eskişehir Özel Atayurt Okulları’ndan “Sessiz Dost” adlı eseriyle Ece Gündoğan Türkiye üçüncüsü olurken Eskişehir Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi’nden Ayşenur Kavak ise Türkiye çapında mansiyon ödülüne layık görülerek öğretmenleri ile birlikte Belçika ve İrlanda’ya seyahatle ödüllendirilmişlerdi. 

Bu yılki yarışmaya dair detaylı bilgiye Eskişehir Ticaret Odası web sayfasındaki AB Bilgi Merkezi linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri