ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜRK DÜNYASI KARŞILIKLI TİCARETİ DEĞERLENDİRDİ

EskişehirTicaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Kosova BaşbakanYardımcısı Tahiri başta olmak üzere çok sayıda ülkenin bakan ve bakanyardımcısının katıldığı toplantılarda ticari ilişkileri geliştirmek içinizlenecek stratejiler görüşüldü.

Eskişehir TicaretOdası, Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreni kapsamında şehrimizde bulunanülkelerin temsilcileriyle bir araya geldi.  Ekonomik ilişkileri değerlendirmek üzere gerçekleştirilentoplantılara Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Kosova CumhuriyetiBaşbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı MahirYağcılar, Kosova Cumhuriyeti Kültür Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı HajdinAbazi, Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, RusyaFederasyonu Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, MolvodaGagauz Yeri Kültür Bakanı Vasili İvançuk, Türksoy Genel Sekreteri DüsenKaseinov da katıldı.

Dostluğumuzgibi ticaretimiz de gelişmeli

Toplantılarda şehrimizinkamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra Altay, Kırgızistan,Kazakistan, Makedonya, Azerbaycan, Kırım ve Irak’tan temsilciler de yer aldı.Gerçekleştirilen toplantılarda Eskişehir’in ekonomik potansiyelleri ve yatırımimkanları hakkında bilgi veren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan,geçmişten gelen köklü bağlarımızı ticarete de yansıtmamız gerektiğinivurguladı. Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması vesilesiyle biraraya gelmenin bir fırsat olduğunu belirten Karacan, bu fırsatı ticariişbirliklerine de dönüştürmek gerektiğinin altını çizdi. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri