ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KOSOVA İLE ESKİŞEHİR ARASINDAKİ TİCARET GELİŞECEK

Eskişehir Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği iş ve yatırım forumuna katılan Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo Türkiye ve Kosova arasında yakın zamanda serbest ticaret anlaşması imzalanacağı müjdesini vererek, Eskişehir ile karşılıklı ticareti geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası-Kosova Cumhuriyeti İş ve Yatırım Forumu gerçekleştirildi. Karşılıklı ticareti geliştirmek için düzenlenen forum ve iş görüşmelerine Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Kosova Milletvekili Hamze Balje, Kosova İş Adamları Derneği Başkanı Ediz Cabrat, Kosovalı siyaset ve iş dünyası, Eskişehir’de öğrenim gören Kosovalı öğrenciler de yer aldı.   18 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen forum ve iş görüşmelerine mobilya, inşaat, gıda, tekstil, makine sektöründe faaliyet gösteren Eskişehirli firmaların temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo’nun bizzat ziyaretinin, Eskişehir’e verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Kosova ile bağlarının çok güçlü olduğuna değinen Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, 13 Kasım 2012 tarihinde Kosova Ticaret Odası ile İşbirliği Protokolü imzaladıklarını da kaydetti. 

Her iki tarafın kazandığı güçlü işbirlikleri yapmalıyız

Kosova ile güçlü dostluk ilişkilerini ticari işbirliklerine çevirmek gerektiğini ifade eden Karacan, “Karşılıklı işbirliğimizi geliştirmeli, ticaretimizi de artırmalıyız. Geçmişten gelen dostluk bağlarımızı karşılıklı ticaretimize de yansıtmalıyız. Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak, hem üyelerimizin ve Eskişehir’in hem de Kosova’daki kardeşlerimizin kalkınması için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Sayın Bakan Yardımcımız Cuneyd Ustaibo’nun da yer aldığı bu toplantının her iki tarafın da kazandığı güçlü işbirlikleri sağlamasını istiyoruz” diye konuştu.

Eskişehir ile ticaret hacmimizi artırmak istiyoruz  

Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo ise forumun ve işbirliğinin bir başlangıç olmasının ülkesi için çok önemli olduğunu belirtti. İlk kez böylesine kalabalık bir heyet oluşturduklarını ve temas gerçekleştirdiklerini belirten Ustaibo, “ Kosova gelişmekte olan bir ülke. 2008 yılında bağımsızlığını kazandı. Türkiye Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biridir. Bu anlamda Türkiye bizim için çok önemli.  Eskişehir ile karşılıklı olarak daha çok ticaret ve işbirliği yapmak istiyoruz. Kosova’da tarım sektörü çok büyük gelişme gösteriyor. Kosova ile iş yaptığınızda yalnızca bir ülke ile sınırlı kalmayacaksınız. Kosova’nın stratejik bir noktada olmasından dolayı, AB üyesi olmayan ülkelerle de iş yapabilirsiniz. İki ülke arasında en kısa zamanda serbest ticaret anlaşması da imzalanacak. Bu anlaşmanın her iki tarafa da fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Eskişehir ile ticaret hacmimizi yakın zamanda 2-3 katına çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Toplantının ardından mobilya, inşaat, makine, tekstil, gıda sektöründe Kosovalı ve Eskişehirli firmalar bir araya gelerek karşılıklı olarak ticareti geliştirmek adına görüşmeler gerçekleştirdiler.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri