ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



LÜLETAŞI’NIN YOLCULUĞU FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

Serpil Özbek tarafından hazırlanan ve Eskişehir Ticaret Odası tarafından yayınlanan, Lületaşı’nın ocaktan tezgaha geliş öyküsünün fotoğraflara anlatıldığı “Lületaşı Oldum Ben” kitabının tanıtımı ve sergisi gerçekleştirildi.

Eskişehir Ticaret Odası Yayınları tarafından Lületaşı’nın topraktan tezgaha geliş öyküsü “Lületaşı Oldum Ben” adlı kitapta fotoğraflarla anlatıldı. Serpil Özbek tarafından hazırlanan kitabın tanıtımı ve fotoğraf sergisi için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir tören gerçekleştirildi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın katıldığı törene Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı ve kurul üyeleri, KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Güven Erdoğan ve çok sayıda konuk yer aldı.

Ocaktan tezgaha Lületaşı fotoğraflandı

Törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Lületaşı’nın tezgaha geliş yolculuğunu belgesel tarzında anlatan eseri dolayısıyla Serpil Özbek’i yürekten kutladığını ifade etti. Lületaşı’nın Eskişehir’in değerlerinden olduğunu kaydeden Karacan, Lületaşı’nın gelecek nesillere aktarılması ve tüm dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için Eskişehir Ticaret Odası’nın üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğini söyledi. Törende konuşan Serpil Özbek ise yerin metrelerce altında zor koşullar altında çıkartılan ve bin bir zahmet ve emekle tezgaha getirilen Lületaşı’nı belgesel tarzında anlatmaktan,  kitabın tanıtımının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.  Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise Lületaşı’nın Eskişehir’in simgelerinden olduğunu belirterek, tanıtılması ve yaşatılmasının önemine değindi. Törenin ardından “Lületaşı Oldum Ben” adlı kitapta bulunan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.  İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan “Lületaşı Oldum Ben” kitabı yurt dışındaki temsilciliklere gönderilecek ve şehrimize gelen ticaret heyetlerine armağan edilecek.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri