ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR’İN EKMEĞİ ARTIK EMİN ELLERDE

Eskişehir Ticaret Odası ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ekmek üretimi yapan firmalara yönelik düzenlenen hijyen eğitimlerinde sertifika almaya hak kazananların belgeleri törenle takdim edildi.

Eskişehir Ticaret Odası, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile Hijyen Eğitimi düzenledi. Ekmek üretimi yapan firmalar için verilen eğitimlerde belge almaya hak kazananlara yönelik yapılan sertifika töreninin ilki 20 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirildi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın katıldığı törende İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya da yer aldı. Törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, fırınlarda çalışan personelin yeni mevzuatlara göre hijyen belgesine sahip olması gerektiğini, bu belgeye sahip olmayan personel çalıştırılması halinde cezai müeyyide ile karşı karşıya kalınacağını söyledi. 

Eğitimlerle hijyen bilinci artırıldı, cezaların önüne geçildi

Düzenlenen eğitimlere firma sahibi ve çalışanı olmak üzere toplam 572 kişinin katıldığını belirten Karacan, Eskişehir Ticaret Odası olarak üyelerinin yeni yükümlülükler ve mevzuatlar dolayısıyla mağdur olmamaları için eğitimler düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya vatandaşın hijyen konusunda çok bilinçlendiğini ve bu bağlamda firmalardan da kaliteli üretim beklediklerini söyledi. Bu doğrultuda düzenlenen eğitimlerin büyük önem taşıdığını, hijyen belgesi ile hem bilincin sağlandığını hem de ceza uygulamalarının önüne geçildiğini ifade etti.  Törende sertifika almaya hak kazananlara 5 yıl geçerli olmak üzere “Hijyen Eğitimi” belgesi takdim edildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri