ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜBİTAK VE ETO’DAN “BUGÜNÜN KÜÇÜĞÜ, YARININ GİRİŞİMCİSİ PROJESİ”

Eskişehir Ticaret Odası ile TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olan projenin finalinde konuşan Başkan Harun Karacan, ülkemizin en önemli hazinesinin girişimcileri olduğunu vurguladı.

2012 yılının Kasım ayında başlayan “Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi Projesi” tamamlandı. TÜBİTAK 2229 “Lisans ve Lisans Öncesi, Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı” kapsamında, TÜBİTAK-BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) ve Eskişehir Ticaret Odası tarafından desteklenen proje; Eskişehir’de yer alan Mehmet Gedik Ortaokulu, Mihalgazi Ortaokulu ve Batıkent Ticaret Odası İlkokulu’nda gerçekleştirildi. “Bugünün Küçüğü Yarının Girişimcisi Projesi” ile ilköğretim düzeyindeki öğrencilere, girişimcilik kavramı tanıtılarak, girişimciliğin temelleri öğretildi. Bununla birlikte; öğrencilerin hayal gücü, analitik yaklaşım, planlama, problem çözme, yenilikçilik, risk alma ve sosyal iletişim gibi yeteneklerinin geliştirilmesi de hedeflendi.

Türkiye’nin en önemli hazinesi girişimcileridir

Projenin finali 26 Ocak Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da yapıldı. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın katıldığı final programına, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcav, Kadın ve Genç Girişimciler, çok sayıda konuk katıldı. Final programında bir konuşma yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, bu projeye destek vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini, yarının girişimcilerini yetiştirmenin heyecanı ve gururunu yaşadıklarını söyledi.  Türkiye’nin en önemli hazinesinin gençleri ve girişimcileri olduğunu belirten Karacan, bu hazinenin değerlendirilmesi gerektiğini, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması ve ilk on ekonomisi arasına girmesinde girişimcilerin başrol oynayacağını söyledi. Projeyi yürüten Anadolu Üniversitesi İİBF öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Başar ise verdiği destekten dolayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’a teşekkür ederek, girişimciliğin ülkemizin geleceğine yön vereceğinin altını çizdi. Final programında öğrenciler 15 çalışma grubu kapsamında oluşturdukları projeleri tanıttılar.

Projeye 3 okuldan 75 öğrenci katıldı

Projede her okuldan 25 öğrenci olmak üzere toplam 75 öğrenci yer aldı. Öğrencilerin %65’i 6. ve 7. sınıf, %35’ i ise 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluştu. Proje kapsamında öğrencilere, Temel Girişimcilik, Yaratıcılık ve Tasarım, Maliyet Hesaplama ve Bütçe Oluşturma, Pazarlama ve Proje Yönetimi konularında 20 saatlik eğitim verildi. Öğrenciler, “Küçük Yaratıcılar-En Yenilikçiler”, “Slogan Bulma-Afiş Hazırlama” ve “Benim Projem” olmak üzere 20 saatlik uygulamalı etkinliklere katıldılar. Ayrıca öğrencilere, kendilerini ifade etme yeteneklerini geliştirmek amacıyla 20 saatlik tiyatral eğitim verildi. Projede, girişimcilik eğitimleri Türkiye’de bir ilki deneyen Çizgi Dışı Girişim eğitmenleri Tuğberk Seçkin ve İlkim Kutval, tiyatral etkinlikler Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Doç. Dr. Erol İpekli tarafından verildi. Mihalgazi Ortaokulu’ndan Mehmet Çakır, Mehmet Gedik Ortaokulundan Sultan Koşmaz ve Batıkent Ticaret Odası İlkokulu’ndan Ömer Nalbant,  okullarında proje sorumlusu olarak görev aldılar.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri