ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI ETİK DIŞI DAVRANIYOR

Ocak meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası’nın sanayici vasfı taşımayan işletmeleri hukuksuz bir şekilde üye olarak kaydettiğini, çok büyük bir hata yaparak, etik dışı davrandığını dile getirdi.

 

Eskişehir Ticaret Odası’nda 2024 yılının ilk meclis olağan toplantısı 30 Ocak Salı günü, Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın meclis konuşmasıyla başladı. Gündem maddelerinin karara bağlandığı toplantıda ETO’nun ocak ayı faaliyetleri video sunum olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, belediye başkan adaylarının Eskişehir Ticaret Odası’na gerçekleştirdikleri ziyaretlere değinerek, oda olarak üyelerin taleplerini ve Eskişehir’in önceliklerini belediye başkan adaylarına ilettiklerini kaydetti.

 

Üyelerimizin taleplerini belediye başkan adaylarına ilettik

 

ETO’nun ziyaretlerde Eskişehir’in trafik, otopark, kentsel dönüşüm, sanayi çarşısının taşınması ve bazı bölgelerdeki altyapı sıkıntılarını dile getirdiğini belirten Güler, ayrıca Taşbaşı ve Hamamyolu bölgesindeki üyelerimizin yaşadığı kötü koku problemini de belediye başkan adaylarına aktarıldığını söyledi. Yeni imar alanlarının açılmasının şehrin geleceği için önemine dikkat çeken Güler, belediye başkanı olarak seçileceklerin yeni imar alanlarının açılmasına özen göstermesini beklediklerini söyledi.

 

Yeni hizmet binası Kasım 2024’de tamamlanacak

 

Eskişehir Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasının tamamlanması için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Güler, ihale sürecinin tamamlandığını ve yeni hizmet binasının tamamlanması işinin 97 milyon lira bedelle ihale edildiğini söyledi. ETO’nun yeni hizmet binasının Kasım ayında tamamlanmasının planlandığını belirten Güler, böylece 2025 yılında üyelere yeni hizmet binasında hizmet vermeyi amaçladıklarını kaydetti. ETO’nun yeni hizmet binasının faaliyete sunulmasının odanın yeni stratejik hedefi olan “EFKM’de 1 milyon tekil ziyaretçi ağırlama” amacına da hizmet edeceğini belirten Güler, yeni hizmet binasıyla birlikte odanın operasyon kabiliyetinin artacağını dile getirdi.

 

Eskişehir Sanayi Odası acemilik ve işgüzarlık yapıyor

 

Eskişehir Sanayi Odası’nın sanayici vasfı taşımayan işletmeleri hukuksuzca üye olarak kaydetmesi hakkında da değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, sahibi olduğu akaryakıt şirketinin bile Eskişehir Sanayi Odası tarafından hukuksuz bir şekilde üye olarak kaydedildiğini söyledi. Bir işletmeyi sanayici olarak kaydetmenin usulünün 5174 Sayılı kanunda açıkça belli olmasına rağmen Eskişehir Sanayi Odası’nın sanayici niteliği taşımayan firmaları hukuksuzca üye olarak kaydettiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası’nın çok büyük bir hata yaparak, ilişkileri de donma noktasına getirdiğini ifade etti. Güler, Eskişehir Sanayi Odası’nın etik dışı davrandığının altını çizdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri