ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO ARALIK EKONOMİK GÖSTERGELER RAPORUNU YAYINLADI

Eskişehir Ticaret Odası tarafından hazırlanan Eskişehir Ekonomik Göstergeler Raporu’nun Aralık sayısı yayınlandı.

 

Eskişehir Ticaret Odası’nın üyelerine özel olarak ekonomi verilerini aylık olarak derlediği Eskişehir Ekonomik Göstergeler Raporu’nun Aralık sayısı yayınlandı.

Raporda aylar bazında toplam ihracat performansı, ithalat ve ihracat rakamları, konut satış sayıları, açılan ve kapanan işletme sayısı, 4A kapsamındaki zorunlu sigorta sayısı, ödenen çek sayısı, gelir vergisi ve kurumlar vergisi faal mükellef sayıları paylaşıldı. Raporda ayrıca karşılıksız işlem yapılan çeklerin dağılımına, protesto edilen senetlerin dağılımına, nakdi kredilerin Eskişehir dağılımına, merkezi yönetim bütçe gelir-giderlerine, işsizlik oranlarına ve çalışan istatistiklerine, toplam işyeri sayısına, TÜFE ve Yİ-ÜFE oranlarına yer verildi.

 

Kapanan işyeri sayısında azalma mevcut

 

Raporda Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin vermiş oldukları yapı ruhsatı sayılarına da yer verildi. Raporda Merkez Bankası verilerine göre dolar satış fiyatlarının 2023 yılında %55,70 oranında artış gösterdiği, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nin (Yİ-ÜFE) yıllık %44,22, aylık %1,14 arttığı belirtildi. Raporda Eskişehir Ticaret Sicil Müdürlüğü verilerine göre 2023 yılında Aralık ayında açılan firma sayısının 214, kapanan firma sayısının ise 372 olduğu kaydedildi. Yine aynı verilere göre 2021 yılında 1300 firma kapanırken,  2022 yılında 1277 firmanın kapandığı, 2023 yılında ise kapanan firma sayısının ise 942’ye düştüğü ifade edildi. ETO tarafından hazırlanan ve Eskişehir ekonomisine ait verilerin paylaşıldığı Eskişehir Ekonomik Göstergeler Aralık Raporu’nun tamamına erişmek isteyenler www.etonet.org.tr adresindeki “Hizmetlerimiz” sekmesinden PDF formatında indirebilirler.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri