ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO TÜYAP FUAR MERKEZİ’NDE 3. ENDÜSTRİ FUARI

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde ve Savunma Sanayi Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen Eskişehir 3. Endüstri Fuarı’nın açılışı protokolün ve iş dünyasının temsilcilerinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

 

 

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) bünyesindeki ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde 3. kez Eskişehir Endüstri Fuarı gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen fuarın açılış töreni 27 Eylül Çarşamba günü yapıldı. Törene Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Hüseyin Avşar, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, protokol ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

 

Eskişehir’in ihracatı iki kat artarak 4 milyar dolara ulaştı

 

Törende konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir’in sanayi potansiyeliyle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirterek, son yıllarda Eskişehir’de AR-GE ve tasarım yapan firma sayısının arttığını söyledi. Eskişehir’in ihracatını son 5 yılda iki katına çıkararak 4 milyar dolara ulaştırdığını belirten Aksoy, KOSGEB’in Eskişehir’e son 5 yılda 164 milyon lira, TÜBİTAK’ın ise 804 milyon lira destek sağladığını kaydetti.

 

Fuar iş birliği ve ihracat için çok önemli rol üstleniyor

 

Törende konuşan Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Hüseyin Avşar ise, Eskişehir Endüstri Fuarı'nı 3 yıldır desteklediklerini ve Savunma Sanayi Başkanlığı bünyesindeki firmaların fuara katılım sağladığını söyledi. Eskişehir’in sanayi alt yapısından bahseden Avşar, fuarda oluşturulan iş birliği ve ihracat bağlantılarının ekonomi için çok önemli olduğuna dikkat çekti.  Avşar kişi başı milli geliri 20 bin dolarların üzerine taşımak için ihracatın rolüne de değinerek, yüksek katma değeri olan ürünlerin imalatını geliştirmek için Savunma Sanayii Başkanlığı olarak destek verdiklerini söyledi.

 

Yeşil dönüşüm sanayi üretiminde çok önemli hale geldi

 

Törende konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir’in her geçen gün geliştiğini belirterek, bu gelişime sanayinin verdiği desteğin yadsınamaz olduğunu söyledi. Günümüzde iklim krizinin çok yoğun hissedildiği bir dönemde yeşil dönüşümün sanayi üretiminde çok önemli olduğunu belirten Süllü, Eskişehir’in bu konuda hassas davrandığını Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin kendi elektriğini üreten tesislere destek verdiğini kaydetti.

 

Eskişehir sanayisi yeni yatırımlarla ve vizyonla güçlendi

 

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, fuarın düzenlendiği merkezi şehre kazandıran Eskişehir Ticaret Odası başta olmak üzere, fuarın düzenlenmesine emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Eskişehir sanayisinin uzun yıllar yan sanayi olarak faaliyet gösterdiğini belirterek, son yıllarda Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin vizyonuyla savunma sanayi ve raylı sistemler alanında yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların Eskişehir sanayisine olumlu etki ettiğini söyledi.

 

Eskişehir katma değeri yüksek ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlıyor

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Eskişehir sanayisinde bir dönüşüm yaşandığını vurgulayarak, Eskişehir’in artık katma değeri yüksek ürünler üreterek hem şehir hem de ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Ünal, Eskişehir’de yaşanan bu sanayi dönüşümüne TEİ’nin bu dönüşüme öncülük ettiğini ve özel sektörün de bu dönüşümü desteklediğini ifade etti.

 

Savunma Sanayi Başkanlığı’nın fuara verdiği destek çok önemli

 

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, savunma sanayinin son 15 yılda çok büyük bir gelişme kat ettiğini belirterek, özel sektörün savunma sanayisindeki rolünün artmasının savunma sanayinin gelişimine doğrudan katkı sağladığını söyledi. Savunma Sanayi Başkanlığı’nın Eskişehir 3. Endüstri Fuarı’na desteğinin çok önemli olduğunu belirten Güler, Savunma Sanayi Başkanlığı’nın 2024 yılında da fuara destek vermesini beklediklerini kaydetti.

 

Fuar Eskişehir’deki şirketlerin ticaretine katkı sağlıyor

 

Törende konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası’nı fuar için tebrik ederek, fuar sayesinde çok sayıda firmanın ticaret yapabileceğini söyledi. Kesikbaş sanayide verimlilik, sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm ve dijitalleşmenin önem kazandığı bu dönemde Eskişehir’de endüstri fuarının düzenlenmesinin çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

 

Eskişehir Endüstri fuarı çok kısa sürede geleneksel hale geldi

 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, fuarın Eskişehir sanayisi için çok önem taşıdığınının altını çizerek, Eskişehir Endüstri fuarının çok kısa bir süre içinde geleneksel olma yolunda mesafeler kat ettiğini söyledi. Küpeli, Savunma Sanayi Başkanlığı başta olmak üzere fuarın düzenlenmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, fuarı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin de fuara destek verdiğin söyledi.

 

Fuar’daki 100 firmanın 60’ı Eskişehir’den

 

TÜYAP Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Eskişehir Endüstri Fuarı’nın üçüncü kez düzenlendiğini ve her yıl daha da güçlenerek gerçekleştirildiğini söyledi. Fuarın çok önemli bir misyonu olduğunu belirten Ersözlü, fuarda yerel üreticilerin havacılık, savunma ve endüstri alanındaki önemli firmaların satın alma departmanlarıyla buluştuğunu kaydetti. Ersözlü, fuarda 100’e yakın firmanın yer aldığını belirterek, fuara katılan firmaların %60’nın Eskişehir’deki firmalardan oluştuğunu sözlerine ekledi. Konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile Eskişehir Endüstri Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri