ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



HİSARCIKLIOĞLU VE KARACAN ABD’DE TEMASLARDA BULUNDU

 

Hisarcıklıoğlu ve Karacan, Amerika Birleşik Devletleri’nde IMF 1. Başkan Yardımcısı David Lipton, ABD Ticaret Odası Başkanı Tom Donohue, ABD Ticaret Odası Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkan Yardımcısı Lionel Johnson, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, beraberindeki heyet ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington’da bir dizi temas ve toplantı gerçekleştirdi.  ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un rahatsızlığı nedeniyle ile planlanan görüşmeyi gerçekleştiremeyen Hisarcıklıoğlu ve Karacan, IMF 1. Başkan Yardımcısı David Lipton ile bir araya geldi. Türkiye ekonomisinin de değerlendirildiği görüşmede,  Avrupa Birliği ekonomisinde yaşanan gelişmeler görüşüldü.  IMF 1. Başkan Yardımcısı David Lipton Avrupa Birliği’nde ve yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi çalkantılara rağmen Türkiye ekonomisinin güven verdiğini, gelişme kaydettiğini vurguladı.

Türk ve Amerikan şirketleri üçüncü ülkelerde ortaklık yapacak

Hisarcıklıoğlu ve Karacan’ın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki temaslarının bir diğer durağı ise ABD Ticaret Odası oldu. TOBB heyeti ABD Ticaret Odası Başkanı Tom Donohue Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkan Yardımcısı Lionel Johnson ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Johnson, ABD Ticaret Odası ve TOBB’un Ankara’da imzaladığı mutabakat zaptına vurgu yaparak, bu sayede, ekonomik ve ticari ilişkilerin iki ülkenin stratejik ilişkilerine daha uygun hale getirilmesini amaçladıklarını kaydetti. Mutabakat zaptı ile yeniden yapılanmada ihtiyaç olabilecek ülkelerde 16-18 aylık bir dönemde birlikte çalışacaklarını ifade eden Johnson, hedeflerinin özel sektöre daha çok fırsat yaratmak, Amerikan şirketlerini Türk şirketlerle bir araya getirmek ve üçüncü ülkelerde birlikte çalışmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Toplantıda ayrıca TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Lionel Johnson’a Eskişehir ekonomisinin dinamikleri ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile de bir araya gelen TOBB heyeti karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için izlenecek stratejileri değerlendirdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri