ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BAŞKAN KARACAN, TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ TOPLANTISI’NDA

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, AB Bakanı Egemen Bağış, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson, Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ile birlikte Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’ne katıldı.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi Eş Başkanları Mustafa Kumlu ve Arno Metzler’in de katıldığı toplantı Ankara’da TOBB Birlik Merkezi’nde yapıldı.

AB üyelik süreci Türkiye için itici güç

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği üyelik sürecinin Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik modernizasyonu için itici bir güç ve reçete olduğunu belirterek, bu nedenle ilişkilerin başlangıçta belirlendiği gibi tam üyelik hedefiyle tekrar canlandırılması ve hızlandırılması gerektiğine inandıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu ayrıca, yaşanan vize sıkıntısına da değinerek, AB öğrenci değişim programlardan yararlanma hakkı kazanan bir öğrencinin veya AB üyesi ülkede fuara katılmak üzere parasını verip stant kiralayan bir işadamının vize alamamasının, ne kurulmak istenen entegrasyona ne de ilişkilerin hukuki boyutuna uyduğunu ifade etti.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri