ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AB ÖYKÜ YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELÇİKA VE İRLANDA’YA SEYAHAT HAKKI KAZANDI

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen AB Öykü Yarışmasında Türkiye genelinde 3000 öğrenci arasından seçilen öğrenciler belirlendi.

Bu sene “Farklılıklar İçinde Birlik” konulu öykü yarışmasında Türkiye’de ilk üçe giren ve mansiyon ödülüne layık görülen öğrencilere 26 Haziran 2012 günü Büyükada’da düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Eskişehirli öğrenciler AB Öykü Yarışması’na damgasını vurdu

Yarışmayı kazanan öğrenciler, AB kurumlarını ziyaret ederek Avrupalı yazarlarla tanışmak üzere Belçika ve İrlanda’ya seyahatle ödüllendirildiler.       Yarışmaya Ankara Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden katılan Elifnaz Gökçeaslan “Rengistan” adlı öyküsüyle birincilik ödülünü kazandı. İkinci Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nden “Adem’in Çocukları” eseriyle Beyzanur Kılıç, üçüncü ise Eskişehir Özel Atayurt Okulları’ndan “Sessiz Dost” adlı eseriyle Ece Gündoğan oldu. Ayrıca Yine Eskişehir Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi’nden Ayşenur Kavak ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Bu sayede dereceye giren öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Belçika ve İrlanda’ya 10-14 Eylül 2012 tarihindeseyahat etme hakkı kazandı.

Gerçekleştirilen seyahatte çeşitli olmak üzere Belçika’da başta Avrupa Parlamentosu olmak üzere,Avrupa Dış Faaliyetler Servisi, Avrupa Komisyonu, AB Nezrindeki Türkiye Daimi Temsilciliği ve çeşitli müzeler gezilerek bilgi alınmıştır. Ayrıca NTV Brüksel Temsilcisi Güldener Sonumut ile bir araya gelinmiştir.

İrlanda’da ise Avrupa Komisyonu ziyareti ile başlayıp sırasıyla, Trinity Collage (Üniversitesi), Irish Times gazetesi, Dublinia Müzesi, Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi, Dublin Yazarlar Müzesi, İrlandalı Yazar James Joyce Müzesi ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alınmıştır.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri