ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



FARKLILIKLAR İÇİNDE BİRLİK KONULU ÖYKÜLER YAZAN ÖĞRENCİLERE AB’DEN ÖDÜL

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen “Farklılıklar İçinde Birlik” konulu öykü yarışmasında Türkiye’de ilk üçe giren ve mansiyon ödülüne layık görülen öğrencilere 26 Haziran 2012 günü Büyükada’da düzenlenen törenle ödülleri verildi. Türkiye’nin dört bir yanındaki 300 okuldan yaklaşık 3000 katılımcı arasından seçilen bu üç genç sanatçı farklılıklar içinde birliğin demokrasi için önemini vurgulamak üzere yaratıcılıklarını kullanarak bu kavramın gündelik hayattaki anlamını tasvir ettiler. Yarışmayı kazanan öğrenciler, AB kurumlarını ziyaret ederek Avrupalı yazarlarla tanışmak üzere Belçika ve İrlanda’ya seyahatle ödüllendirildiler.      

Yarışmaya Ankara Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden katılan Elifnaz Gökçeaslan “Rengistan” adlı öyküsüyle birincilik ödülünü kazandı. İkinci Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nden “Adem’in Çocukları” eseriyle Beyzanur Kılıç, üçüncü ise Eskişehir Özel Atayurt Okulları’ndan “Sessiz Dost” adlı eseriyle Ece Gündoğan oldu.

Ödüllerin Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Sn. Michael Miller, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Zübeyir Yılmaz ile Adalar Belediye Başkanı Sn. Mustafa Farsakoğlu tarafından verildiği törene Adalı yazarların yanı sıra tanınmış bir grup yazar da katıldı.    

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen yarışma Delegasyon’un Türkiye genelinde 21 AB Bilgi Merkezi’ni kapsayan AB Bilgi Ağı tarafından koordine edilmektedir. Bu yılki törene, 21 ilden öğrenci, öğretmen ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinden oluşan 200 kişi, yarışmayaysa 300 okuldan 3000 öğrenci katıldı.   

Bu yılki yarışmaya, barış, birlik, eşitlik, güvenlik ve dayanışmanın yanı sıra Birliğin paylaşılan bir başka değeri olan “Farklılıklar İçinde Birlik” konulu kısa öyküler davet edildi. Öğrenciler kısa öykülerinde farklılıklar içinde birliğin demokrasi için önemini vurgulayarak bu kavramın gündelik hayattaki anlamını tasvir ettiler.

Öykü yarışmasına hazırlık aşamasında 15-16 yaşındaki lise öğrencileri Cemil Kavukçu, Semih Gümüş, Fadime Uslu ve Hakan Akdoğan dahil bir dizi tanınmış yazar ile tanışma imkanına sahip oldular.

İlk üçe giren yarışmacılar Türk yazarları, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri, uzmanlar ve Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarından oluşan bir heyet tarafından seçildi. Kazananlar AB kurumlarını ziyaret etmek ve ilgili AB kurumları görevlileri ve Avrupalı yazarlar ile tanışmak üzere Belçika ve İrlanda’ya davet edilecekler.   

AB öykü yarışması, AB Birliği Türkiye Delegasyonu’nun AB Bilgi Merkezi Ağı tarafından yürütülen çeşitli faaliyetlerinden birisini oluşturmaktadır. Delegasyon ilk Bilgi Merkezini 1996’da Gaziantep’te açmıştır. O günden bu yana, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Istanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da bilgi merkezleri kurulmuştur. Türk kamuoyunu AB konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan bu merkezler sanayi ve ticaret odaları, üniversiteler, belediyeler ve STÖler gibi yerel ortaklarla işbirliği içerisinde yönetilmektedir.  

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri