ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO AKADEMİ’DEN KOBİ’LERE VE AİLE ŞİRKETLERİNE KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ

Başkan Karacan, “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Yöntemleri” eğitimi öncesinde yaptığı konuşmada, firmaların uzun ömürlü olabilmesi ve gelişebilmesi için kurumsallaşmanın önemine değindi.

ETO Akademi, “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Yöntemleri” başlıklı bir eğitim düzenledi. ETO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime 140 firmanın temsilcisi katıldı. Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, kurumsallaşmanın bir şirketin sürekliliği ve geleceğe taşınabilmesi için en önemli faktörlerden biri olduğunu belirterek, kurumsallaştırmayı sağlayan şirketlerin ayakta kaldığını ifade etti. Türkiye’de şirket ömürlerinin çok kısa olduğunu belirten Başkan Karacan, buna karşın Avrupa’da yüzlerce yıldır faaliyetlerini sürdüren ve gelişmeye devam eden firmaların bulunduğunu, bunu başarmadaki en önemli noktanın kurumsallaşmak olduğunu vurguladı.

Kurumsallaşmanın püf noktaları ETO üyeleriyle paylaşıldı

Eğitimde, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Erhan Eroğlu kurumsallaşmak isteyen KOBİ ve aile şirketlerine kurumsallaşmanın gereklilikleri, şirketlerini profesyonelce yönetebilmeleri için neler yapabilecekleri, yetki aktarımını etkin bir şekilde gerçekleştirerek işletmelerini nasıl büyültebilecekleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Eroğlu ayrıca aile şirketlerinin karakteristik özellikleri, avantajları ve dezavantajları, aile şirketlerinde yaşanan yönetim sorunları ve patron hataları, kurumsallaşma ne anlama geldiğini ve aile şirketlerinde kurumsallaşmanın nasıl gerçekleştirileceği hakkındaki detayları paylaştı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri