ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜRKİYE’NİN GELECEK HAYALLERİNİN İTİCİ GÜCÜ GİRİŞİMCİ GENÇLERİMİZ OLACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. 22 Aralık Perşembe günü gerçekleşen, Genç Girişimcilerin Geleceği konulu söyleşide girişimcilik ve liderlik, yenilikçi iş fikirleri, kişisel gelişim hakkındaki tecrübelerini paylaşan Başkan Harun Karacan, Türkiye’nin geleceğini gençlerimizin tasarlayacağını, bu yüzden TOBB ve ETO olarak gençlerin gelecekteki rolüne büyük önem verdiklerini söyledi.

İyi tasarlandığında her fikirden bir sektör doğar

Bugünün dünyasında fark yaratanın ve sürdürülebilir büyümeyi sağlayanın dinamik nitelikli insan olduğunu belirten Karacan, “ Günümüzde mal üretimi sorun olmaktan çıktı. Hizmet sektörleri geleceğin dünyasında en önemli payı alacak. Hizmet sektörü dediğimiz sektörlerde yeni iş alanları yaratılacak. Teknoloji düşünme, yaşama biçimlerini etkiledi. Bundan 30 yıl önce dünyanın en değerli markaları arasında Google, facebook olacak denilseydi, ne derdik acaba. Ford bana göre pazarlamanın ve iş fikrinin en güzel tanımını yapmış: “Müşterilerime sorsaydım hızlı giden at arabası yapardım”. Ford şunu diyor, müşterilere bir değer sunarken onların ifade edemeyeceği, belki hayal edemeyeceği bir şeyin peşinde olun. Bu pazarlamanın, girişimciliğin, ar-ge, inovasyonun en güzel tanımıdır”.

  Yeni iş fikirlerinizi disiplin ve bilgiyle tasarlayıp cesaret ve kararlılıkla kovalayın.

Hedef belirleyerek çalışmanın önemine de dikkat çeken Karacan, “İster girişimci olun ister bir şirkette çalışın, kariyeriniz için ön şart bu hedefe yönelik kendinizi geliştirmenizdir. Müşterilerin beklentilerinin önüne geçmek. Böylesi ticari sezgileri geliştirmek durumundayız. Günümüz işletmelerinin aradığı çalışan profili de bu, girişimci olacakların başarısının sırrı da bu. Yeni iş fikirlerinizi disiplin ve bilgiyle tasarlayıp cesaret ve kararlılıkla kovalayın. Hayatın her yerinde iş fikri dolu. Gelecek bir adım önde olan ve üretenin” diye konuştu. Başkan Karacan ayrıca söyleşide öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri