ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



YENİ MECLİS İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Seçim sonrası gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, odanın çalışmaları ve iş dünyasının gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

ETO’da seçim sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı. 25 Ekim Salı günü gerçekleştirilen toplantı Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın konuşmasıyla başladı. Ekim ayı faaliyetlerinin video sunum olarak meclis üyeleriyle paylaşıldığı toplantıda gündem maddeleri onaylandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, odanın çalışmaları hakkında bilgi vererek, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasının gündemde olduğunu belirten Güler, emekli olacak çalışanlara tazminat ödeneceğini belirterek, işletmelerin emekli olacaklar için ödeyeceği tazminat noktasında hazırlıklı olması ve mali tablosunu buna göre düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Güler enerjideki fiyat artışlarına dikkat çekti

Asgari ücret hakkında da değerlendirmede bulunan Güler, asgari ücrette çok farklı rakamların konuşulduğunu belirterek, çalışan ve emek veren herkesin refahının artmasından yana olduklarını ancak işverenin de yükünün azaltılmasını umduklarını söyledi. Enerji maliyetleri hakkında da değerlendirmede bulunan Güler, enerji fiyatlarındaki artışın tüm dünyanın gündeminde olduğunu ve ülkemizde de bu gelişmelerden etkilendiğini söyledi. 10 metrekare dükkanı olan tüccarın da fabrikası olan sanayicinin de doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artıştan olumsuz etkilendiğini belirten Güler, enerjideki olası fiyat artışlarının önüne geçmek için doğalgaz ve elektrikteki vergi oranlarının düşürülmesini beklediklerini kaydetti. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri