ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLERİNİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE ALDILAR

"Eskişehir'in Sesleri" tüm Türkiye'de yankılandı

Üreten, emek veren tüccar ve sanayiciler TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı Eskişehir’in Sesleri Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nde gururlandırıldı.

Eskişehir Ticaret Odası  şehir ve ülke ekonomisine can veren tüccar ve sanayicileri muhteşem bir tören ile ödüllendirdi. 8 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı törende, Türkiye'de bir ilke imza atılarak tüccar ve sanayicinin iş yerindeki seslerden yapılan beste, özel klip eşliğinde gösterime sunuldu. Hiç bir müzikal enstrümanın kullanılmadığı eserde; davul yerine satır, zil yerine Çibörek’in kızarma sesi, perküsyon yerine şişe sesi, piyano yerine tamir anahtarlarının sesi, insan sesi yerine yazar kasa sesi,trampet yerine matkap sesi yer aldı.

"Üretimin sesi Eskişehir'in şarkısı olsun, tüm dünyadan duyulsun"

Törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, sabahın ilk ışıklarıyla açılan kepengin, yazar kasanın ve iş makinesinin sesinin bereketin ve emeğin sesi olduğunu ifade etti. Ödül töreni için Eskişehir ve Türkiye'nin tüm seslerini bir araya getirdiklerini belirten Karacan, " Elbette ki bu yalnızca Eskişehir’in değil, Türkiye’nin sesidir. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanından aynı sesler yükselmektedir. Türkiye ekonomisi güzel bir beste bizler de notalarıyız. Üretim sesinin, Eskişehir’in şarkısı olmasını ve dünyanın her yerinden duyulmasını istiyoruz. Hep birlikte dünyanın en büyük orkestrasını hayata geçirelim. Sorunlarımızı, engellerimizi birlikte aşalım, birlikte ilerleyelim, hep beraber yürüyelim" diye konuştu.

"Bereketli ve üreten ellerden güç alıyoruz"

Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Eskişehir Ticaret Odası’nın 10 bin 500 olan üye sayısı bugün 14.000’lere ulaştığını ifade eden Karacan, "Küresel vizyonumuz, Eskişehir hedeflerinin bir parçası haline gelmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri’nden İtalya’ya, Brezilya’dan Çin’e kadar 4 kıtada 14 ülke ile işbirliği yapılmıştır. Allaha Şükürler olsun ki sadece vergi merkezi Eskişehir’de olan firmalarımızın, 2009 yılında gerçekleştirdikleri ihracat 569 milyon dolar iken, 2012 yılı sonu itibariyle 840 milyon dolara ulaşması beklenmektedir. Bu, sizlerin başarısıdır. Bu tablo sizin emeğiniz ve sizin eserinizdir. Bizler makam ve zaman kavramı bilmeden, usanmadan, yoruldum demeden çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizler Eskişehir’in sesiyiz, Eskişehir’in nefesiyiz. Çünkü biz; Eskişehir sevdamıza, Türkiye’nin 2023 vizyonuna yürekten inanıyoruz. Çünkü biz; bereketli ve üreten ellerden güç alıyoruz. Çünkü biz; Eskişehir’in Türkiye’nin geleceğinde başrol oynamasını istiyoruz. "şeklinde konuştu. Başkan Karacan ayrıca konuşmasında, Başkan Hisarcıklıoğlu'ndan Eskişehir'e TOBB'un adını taşıyan bir fen lisesi veya dengi bir lise yaptırması talebinde bulundu.

Karacan fen lisesi istedi, Hisarcıklıoğlu "Tamam" dedi

Eskişehir Ticaret Odası'nın muhteşem bir törene imza attığını ifade ederek sözlerine başlayan M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Karacan'ın okul talebine olumlu cevap vererek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Eskişehir'de bir okul yaptırmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin petrolü ve doğal gazı da olmadığını da belirterek, bu nedenle kadın ve genç girişimcileri ile 2023 vizyonuna hazırlanacağını söyledi. Birlik ve beraberliğin de önemine değinen Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin olduğu yerde bütün engellerin aşıldığını, bereketin ve üretimin de arttığını dilegetirdi. Tören'de ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 60. yılı öğrenciler tarafından gerçekleştirilen özel bir gösteriyle kutlandı. Eskişehir’in Sesleri Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nde ödül alan tüccar ve sanayicilere, ödülleri TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan tarafından takdim edildi.

Ticaretin Senfonisi'ne http://www.etonet.org.tr/eskisehirinsesleri.rar linkinden ulaşabilirsiniz.
Bu 
linke tıklayarak dinleyebilirsiniz. 
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri