ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BAŞKAN KARACAN, KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ (KEİ) ÜYE DEVLETLERİ ULAŞTIRMA BAKANLARI TOPLANTISI’NA KATILDI.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın da yer aldığı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ulaştırma Bakanları Toplantısı ve ‘Karadeniz, Orta Asya ve Orta Doğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği’ konulu uluslararası konferans İzmir Kaya Termal Otel’de gerçekleştirildi.  T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İRU Genel Sekreteri Martin Marmy, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Romanya’nın bakan, 6 ülkenin bakan yardımcısı, 2 ülkenin de ulaşım teşkilatı genel müdürü düzeyinde katıldığı toplantıda Başkan Karacan, dünyada gerçekleştirilen uluslararası karayolu taşımacılığının önemli bölümünün KEİ bölgesinde yapıldığını belirtti. Küresel gelişmeler ve sayısal verilerin ''Karadeniz Bölgesi'nin taşımacılıktaki ağırlığının giderek artacağını'' gösterdiğine işaret eden Karacan, ''KEİ üye ülkelerinin müşterek hedefleri de bölgenin performansını güçlendiriyor. Çünkü amaç ticareti artırabilmekse, en önemli unsur ülkeler arası geçişi kolaylaştırmak ve hızlandırmaktır.

 

Bu süreçte, eski dünyanın üç kıtasının tam ortasında yer alan KEİ bölgesi de dünya ticaretinde önemli rol oynuyor.

Karadeniz havzası üzerindeki ülkeler olarak, toplumlarımızın daha fazla refah içinde yaşadığı bir bölge olabilmemiz ve KEİ bünyesinde yürütülen çalışmaların anlam bulabilmesi için ticareti kolaylaştırmak zorundayız.

Taşımacılığın gelişmediği, kolaylaşmadığı yer ve çağlarda, refah ve huzurun hüküm süremediği tarihi bir gerçektir.”  şeklinde konuştu. Konferansın ardından Başkan Karacan, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İRU Genel Sekreteri ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri