ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



T.C. WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ TAN: “ESKİŞEHİR TİCARET ODASI’NIN VİZYONUNU ÖNEMSİYORUM”

ETO Heyeti ABD’de gerçekleştirdiği temaslarda, Eskişehir ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ihracat hacminin artması için izlenecek stratejileri değerlendirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kutlu, Birol Dindar, Hakan Işık ve Meclis Divan Katibi Kaya Topaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD Misyon Şefi Büyükelçi Namık Tan ile bir araya geldi. Washington’daki elçilik binasında gerçekleşen ve Konsolos Emirhan Yorulmazlar’ın da hazır bulunduğu görüşmede Büyükelçi Tan, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ve ABD’de yürütülen bu çalışmanın ticaret için bir ilk adım olarak çok önemli olduğunu ifade etti. Eskişehir Expo ihracat rehberi çalışmasının detaylarını ETO yöneticilerinden dinleyen Washington Büyükelçisi “Amerika’da ticaret zordur; ancak bir kez başladığınızda artık tüm dünya pazarı size kapılarını açar. Bu nedenle Amerika her şeyden önce bireylere büyük düşünmeyi öğretir. Görüyorum ki Eskişehir Ticaret Odası bu bölümü halletmiş. Böylesi bir çalışmayı, tüm detaylarını hesaplayıp gerçekleştirerek ortaya ciddi bir vizyon koymuş.  Bu vizyonu önemsiyorum.” şeklinde konuştu.

Washington Ticaret Müşaviri Köten: “ABD’nin Eskişehir’e ihtiyacı var; bu fırsatı birlikte değerlendirmeliyiz.”

ETO’nun Washington’daki ikinci durağı ise Washington Ticaret Müşavirliği oldu. Ticaret Başmüşaviri Abdullah Köten, Ticaret Müşaviri Tuba Hatipoğlu ve Müşavirlik danışmanı Cansın Ersöz’le bir araya gelen ETO heyeti, Eskişehir ve ABD arasındaki ortaklık alanlarını değerlendirdi. Toplantıda konuşan Köten şöyle konuştu: “Artık ABD’de seri üretim maliyetler nedeniyle çok zor ve bu durum bizim için bir fırsattır. Bakınız İrlanda’ya, nüfusu Türkiye’yle kıyaslanmayacak kadar küçük olmasına rağmen bugün ABD’ye gerçekleştirdiği ihracat 6o milyar doların üzerindedir. Zamanında medikal alanında kurulan üretim ortaklıklarıyla yakalanan bu ivme, Türkiye için özellikle havacılık alanında söz konusudur. Ülkemizin ve özelde Eskişehir’in bu fırsattan azami düzeyde istifade edebilmesi için birlikte hareket etmemiz gerek.” Ayrıca Eskişehir Ticaret Odası’nın duruşundan büyük keyif duyduğunu ifade eden Köten, birlikte geliştirilecek sonuç odaklı her türlü çalışmaya hazır olacaklarını ifade etti.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri