ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO KOSOVA TİCARET ODASI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Eskişehir Ticaret Odası küresel işbirliklerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Eskişehir ile Kosova arasında ticaret ve ekonomik ilişkilerin yoğunlaşmasını amaçlayan ETO, Kosova Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol törenine Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, ETOMeclis Başkanı Metin Güler, ETO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. İskender Bayar, Disipin Kurulu Başkanı Halis Sağlam, Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gërxhaliu ve Kosova’da bulunan işadamları ve valilikten oluşan heyet katıldı.

Ticari ilişkiler birbirinitanımakla başlıyor

Törende konuşan, Eskişehir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmetİskender Bayar Kosova ile Eskişehir arasındaki ticari hacmin sürekli olarak arttığına ve ticari ilişkilerin birbirini tanımakla geliştiğine dikkat çekerek, “Zaten Kosova bizim kardeş ülkemiz.Yapacağımız bu anlaşma, uluslararası anlamda Eskişehir Ticaret Odası olarak yaptığımız 14’üncü ticari anlaşmadır” şeklinde konuştu. Bayar, Kosova’nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunun altını çizdi.

Türkiye’den öğreneceğimizçok şey var

Protokol Töreni’nde konuşan Kosova Ticaret Odası Başkanı SafetGërxhaliu, dünyanın 17’inci ekonomisi olan Türkiye’den çok şeyleröğrenebileceklerini, Türkiye’nin ekonomi alanındaki tecrübe ve birikimlerini Kosova ile paylaşmasını son derece önemsediklerini söyledi. Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ise, “İki Oda arasındaki bu buluşmanın verimli ve somut işbirliği sürecinin ilk adımı olmasını diliyorum” dedi. Protokol töreninde Kosova’nın Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar ve Türkiye’nin Kosova Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Bilal Akkurt da yer aldı.

 

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri