ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİREXPO FAALİYETE GEÇTİ

ETO’nun gerçekleştirdiği Eskişehir Expo – Eskişehir İhracat Rehberi 2012’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Karacan, şehrimizin Türkiye’nin 2023 vizyonunda başrol oynaması gerektiğine yürekten inandıklarını, bu nedenle cesaret ve azimle Eskişehir’i geleceğe taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası, şehrimizin ihracatını artırmak adına gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Eskişehir’in ihracat yapan ve yapmak isteyen firmalarını İngilizce, İtalyanca, Fransızca, Almanca, Rusça ve Arapça olmak üzere 6 dilde bir araya getiren web portalı ve yazılı katolog  Eskişehir Expo – Eskişehir İhracat Rehberi 2012 törenle hayata geçirildi. Yazılı katalog olarak da düzenlen Eskişehir Expo, Türkiye’nin büyükelçilikleri, ticari ataşelikleri, dış ticaret temsilcilikleri,  TOBB ve Eskişehir Ticaret Odası’nın bağlı bulunduğu ve işbirliği yaptığı ülkelere de gönderilecek. www.eskisehirexpo.com adresinde yayın yapan portalın 9 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen tanıtım töreninde Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Eskişehir’deki kurum ve kuruluşların yöneticileri, Oda ve Borsa Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Eskişehirexpo’da yer alan firma sahipleri yer aldı. Film gösterimiyle projeninde anlatıldığı törende konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Expo - Eskişehir İhracat Rehberi 2012’yi hayata geçirmekten büyük mutluluk duydukları ifade etti.

Birlik olarak Eskişehir’in gücünü tüm dünyaya göstermeliyiz

Bugün Eskişehir’in bir marka olduğunu ifade eden Başkan Karacan, çünkü Frig medeniyeti 5 asır boyunca bu topraklar için değer üretmiştir. Bugün Eskişehir bir markadır; çünkü 10 asırlık çınar Doğu Roma İmparatorluğu, butoprakların geleceğine medeniyetinin izlerini nakşetmiştir. Bugün Eskişehir bir markadır; çünkü yüksek medeniyetin tarihte parlayan sembolü Osmanlı İmparatorluğu bu coğrafyada yeşermiş, bu coğrafyanın geleceği için mirasını hazırlamıştır. Bugün Eskişehir bir markadır; çünkü bu topraklar hep mükemmeli hedeflemiş, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte mükemmeli gerçek kılmıştır. Bugün Eskişehir geçmişte olduğu gibi, mükemmeli prensip haline getiriyor ve birlik olmanın gücünü tüm dünyaya göstermek için kollarını sıvıyor” diye konuştu.

Yunus Emre’den, Seyit Battal Gazi’den ve Behiç Erkin’den feyz aldık

Yola çıktıkları günden bu yana, iddialarından bir an olsun vazgeçmeden, Eskişehir’i geleceğe hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Karacan, “İmkanlarımızı büyük bir özveriyle seferber ederek, topraklarımızın parlak kaidelerine duyduğumuz derin saygıyla, değer yaratabilecek her çalışmayı büyük bir titizlikle gerçekleştirdik. Eskişehir’in küresel arenada var olması için, gecemizi gündüzümüze katmaktan bir an bile tereddüt etmedik. Alınca köyünden Yusuf Amca’nın, bugün köyünde kurduğu atölyede, dünyanın en iyi kemanlarını üretme başarısına kilitlendik. Sevgisiyle tüm dünyaya ulaşan Yunus Emre’den, cesareti ve mücadelesiyle Seyit Battal Gazi’den,  yurdumuzun demir ağlarla örülmesinde hayalleri gerçeğe dönüştüren Behiç Erkin’den feyz aldık. Tüm bunları yaparken, Eskişehir’den ilham aldık, Eskişehir’le beslendik” şeklinde konuştu.

Eskişehirexpo’da tüccar ve sanayicilerimizin emeği ve alın teri var

İnanç ve heyecanla, vizyonlarının bir parçası olarak dünyaya hep yakın olmayı görev edindiklerini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, “ İş dünyamızın dünyaya entegre olmak için tek bir parolada birleşmesi gerekliliğinden hareketle, Eskişehir Expo projesini gerçekleştirmeye karar verdik. Büyük işler ancak ve ancak büyük hayallerle mümkündür. Ünlü Tasavvufçu Şemsettin Tebrizi’nin dediği gibi “Her arayan bulamadı, ama bulanlar arayanlardı”  düşüncesiyle bu meşakkatli yola büyük bir azimle çıktık ve kıymetli proje katılımcılarımızla başardık. Çünkü biz bir aileyiz, bunu sizsiz yapamazdık. Sizlerden sadece tek bir isteğimiz var: Eskişehirexpo’ya fikirlerinizle, hedeflerinizle yeni tüccar ve sanayicilerin eklenmesi için destek olmanız. Çünkü Eskişehirexpo sizin. Burada gece gündüz demeden verdiğiniz emeğiniz ve alın teriniz var. Bunu tüm dünyaya el birliği ile yayalım ve tanıtalım” dedi.

Eskişehir için inancımızı ve gücümüzü, bereketli ve üreten ellerden alıyoruz

Eskişehir Ticaret Odası’nın şehrin geleceğe hazırlama hedefinden bahseden Karacan, “ Ticaret müşavirleriyle birlikte bizlere her zaman destek veren ve ülkemizin 2023 vizyonunun mimarlarından olan Ekonomi Bakanımız Sayın Mehmet Zafer Çağlayan’a, kurguladığı öncü dış politika vizyonuyla bizlere ışık olan Dışişleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Eskişehir’in enerjisini harekete geçirmemizde yanımızda olan, ülkemiz tüccar ve sanayicisine yol gösteren ve liderlik eden  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, desteğini esirgemeyen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Projemiz’in KOSGEB’in tematik proje destek programından faydalanmasında KOSGEB Başkanı Sayın Mustafa Kaplan ve bizlerle birlikte özveriyle çalışan KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Ali Vasfi Eskicioğlu’na camiamız adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Karacan konuşmasına şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal’in ifade ettiği gibi; ‘Çalışmadan, yorulmadan öğrenmeden yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar’.

Bizler de bu anlayışla ülkemizin hak ettiği yere gelebilmesi ve çocuklarımıza müreffeh bir gelecek sağlayabilmek için sorumluluğumuzun farkındayız.

Bu yüzden gerçekleştirdiğimiz çalışmalara bu hassasiyetle yaklaşıyor, Eskişehir’i ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz.

Çünkü biz Eskişehir sevdamıza, Türkiye’nin 2023 vizyonuna yürekten inanıyoruz. Bereketli ve üreten ellerden, emek veren tüccar ve sanayicilerimizden, Eskişehir’den güç alıyoruz.  Eskişehir’in Türkiye’nin geleceğinde cesaret ve azimle başrol oynamasını istiyoruz ve bu inançla yolumuza devam ediyoruz.

Bu vesileyle Eskişehir Expo’nun, iş dünyamıza, Eskişehir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, yolumuzun açık, kazancımızın bereketli, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” .

Eskişehir’in ihracat yapan ve yapmak isteyen firmalarını bir araya getiren Eskişehir Expo web portalı üzerinden yayın yapacak. Ayrıca portalda yer alan firmaların yer aldığı yazılı katolog, Türkiye’nin büyükelçilikleri, ticari ataşelikleri, dış ticaret temsilcilikleri, TOBB ve Eskişehir Ticaret Odası’nın bağlı bulunduğu ve işbirliği yaptığı ülkelere de gönderilecek. 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri