ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



HİSARCIKLIOĞLU, MARCON VE KARACAN DEVLETİN ZİRVESİYLE GÖRÜŞTÜ

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticarete Bakanı Hayati Yazıcı ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı ziyaret ederek, Fransa ile Türkiye’nin ekonomik ilişkilerini değerlendirdi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ile birlikte devlet erkanına bir dizi ziyarette bulundu. Temaslar 31 Ekim Çarşamba günü Ankara’da gerçekleşti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Karacan ve Fransa Odalar Birliği Başkanı Marcon’u makamında kabul eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ile Fransa ilişkilerinin çok eskiye dayandığını ifade ederek, ancak son dönemde ilişkilerin “limonileştiğini” söyledi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Karacan, Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ile birlikte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret etti.

Türkiye’nin üyeliğinin engellenmesi AB’ye fayda sağlamaz

Bakan Çağlayan görüşmede Fransa'da 600 bin Türk yaşadığını belirterek, Fransa'daki 35 Türk firmasının 1 milyar dolar civarındaki yatırımına karşılık, Fransız firmaların Türkiye'de yaklaşık 6 milyar dolar yatırımı olduğunu dile getirdi.  Gümrük ve Ticarete Bakanı Hayati Yazıcı ile de görüşen heyet karşılıklı olarak ekonomik ilişkileri değerlendirdi. Ziyarette konuşan Bakan Yazıcı, Türkiye’nin AB üyeliğinin engellenmesinin Avrupa Birliğine ve Fransa’ya bir yarar sağlamayacağını söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Karacan’ın son ziyareti Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a ve basına kapalı olarak gerçekleşti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri