ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



STANDARTLARA UYAN DEĞİL, STANDARTLARI BELİRLEYEN ÜLKE OLMALIYIZ

Eskişehir Ticaret Odası, Türk Standartları Enstitüsü ileKalibrasyon İşbirliği Protokolü imzaladı. Protokol 3 Ekim Çarşamba günü, TürkStandartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk ve Eskişehir Ticaret OdasıBaşkanı Harun Karacan tarafından atılan imzalarla gerçekleştirildi. ETO’daYunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende, Türk Standartları EnstitüsüTSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Doğan Yazar ve beraberindeki heyet ileEskişehir Ticaret Odası Meclis Divanı ve Yönetim Kurulu da yer aldı. Törendebir konuşma yapan Başkan Harun Karacan, protokol ile yalnız Türkiye’de değil,küresel pazarda da pazar payını yükseltmek isteyen üyelerine güç katacaklarınainandıklarını  söyledi.

Küresel ticaretin en önemli şartlarından biri standartlardır

Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin protokol ile gerek ürünlerinin deney ve kalibrasyonu aşamasında,gerekse bu yönde talep edecekleri eğitimleri TSE kanalı ile temin etmekistemeleri halinde, % 40’lara varan bir indirimden yararlanma imkânı eldeedeceklerini belirten Karacan, “Hepimizin de bildiği gibi; küresel ticaretin enönemli şartlarından birisi de standartlardır. Uyulması gereken standartlarıbelirleyen ülkeler, ticaretin kurallarını da belirlemektedir. Bunun içindearaştırma geliştirme faaliyetlerine hız vermemiz ve artık marka, patent velisanslarımızla öncü olmamız biz zorunluluktur. Hedeflerimiz gereği ülke olarakstandartlara uyan değil; standart belirleyen ülkeler arasında olmamız birgerekliliktir” diye konuştu.

Eskişehir’dearaç test merkezi açmayı planlıyoruz

Türk StandartlarıEnstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk ise Başkan Harun Karacan’ın Eskişehir TicaretOdası ve TOBB’daki enerjisinden övgü ile bahsederek, protokolün EskişehirTicaret Odası üyesi olan tüccar ve sanayicilere güç katacağını söyledi.Standartların stratejik önemi bulunduğuna dikkat çeken Şentürk, artıkkuralların değiştiğini ve kuralı koyanın oyunu kazandığını belirtti. TSE’ninartık AB standartlarındaki değişikliklerde bile önemli bir rolü bulunduğunuvurgulayan Şentürk, en yakın zamanda ISO (Dünya Standartları Enstitüsü)yönetiminde de yer almayı hedeflediklerini söyledi.  Türkiye’nin ilk on ekonomi arasında yer almahedefine de değinen Şentürk, bu amaç doğrultusunda ülkemizin kurumlarının dailk onda yer alması gerektiğini söyledi. Eskişehir’de gerçekleştirmeyiplanladıkları araç test merkezi hakkında da kısaca bilgi veren Şentürk,şehrimizde hizmet veren devasa bir kurum olmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

 


© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri