ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR TİCARET ODASI VİETNAM İLE TİCARİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNDE SORUMLULUK ALMAYA HAZIR

Eskişehir Ticaret Odası global vizyonu kapsamında kurduğu üst düzey ilişkilere bir yenisini daha ekledi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. 26 Eylül Çarşamba günü Eskişehir Ticaret Odası Başkanlık Makamında gerçekleşen kabulde Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Pham Quang Tung ve Özel Kalem Müdürü Muhammed Tutan da yer aldı. Kabulde konuşan Başkan Karacan,Vietnam heyetini ETO’da ağırlamanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu ifade ederek, Vietnam’ın Türkiye için önemi giderek artan bir partner olduğunu belirtti.

2012 yılındaki ticaret hacmimiz 1 milyar doları aştı.

Vietnam ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 1 milyar doları aştığını belirten Başkan Karacan, karşılıklı ticaretin çeşitlendirilerek gelişmesi konusunun önemine vurgu yaptı. Eskişehir’in ihracatının da artış eğiliminde olduğunu ifade eden Başkan Karacan, mevcut rakamların yeterli olmadığını, arttırmak için gerçekleştirilecek bir Odalar arası anlaşmanın, ilişkilere farklı bir boyut kazandıracağını düşündüğünü belirtti.

Büyükelçi Nguyen The Cuong gerçekleştirilen sıcak karşılamaya teşekkür ederek, Eskişehir ve Vietnam arasındaki ilişkilerin gerek ticari gerekse kültürel anlamda artarak devam edeceğinden şüphe duymadığını ifade etti.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri