ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BİRLİKTE ÇALIŞARAK KARŞILIKLI TİCARETİ DAHA ÇOK GELİŞTİRECEĞİZ

 

Eskişehir Ticaret Odası, karşılıklı ilişkileri değerlendirmek ve ticari bağları güçlendirmek amacıyla, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. 18 Eylül Salı günü ETO Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede Frankfurt Belediye Meclisi Başkanı Dr. Bernadette Weyland ve belediye meclis üyeleri ile ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı da yer aldı. Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren  Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, ETO’nun yerelden evrensele uzanan global bir vizyona sahip olduğunu belirterek, bu kapsamda geliştirdiği ilişkilere her zaman büyük önem verdiğini söyledi.

Almanya Eskişehir’in en güçlü ticari partneridir

Eskişehir Ticaret Odası’nın küresel köprülerinde Almanya'nın özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Karacan, “Almanya, ürün çeşitliliği bakımından ihracatta Eskişehir’in en güçlü partneridir. Bu sürecin gelişerek devam etmesi için ticareti kolaylaştırıcı önlemler alınmalıdır. Bunların başında da iş adamlarımızın vize muafiyeti gelmektedir. Frankfurt’u bizler için anlamlı kılan bir diğer neden de Frankfurt’ta yaşayan Eskişehirlilerdir. “Avrupalı Eskişehirliler Derneği” çatısı altında faaliyetlerini sürdüren hemşerilerimiz ile Ticaret Odası olarak iletişim ve işbirliğimizi olabilecek en üst düzeyde tutmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Güçlü bağlarımızı karşılıklı ticarete deyansıtmalıyız

Bugün itibariyle Frankfurt ve Eskişehir’in çok iyi ilişkiler içinde olduğunu belirten Karacan, "Bu tanışıklığın ticarete de yansıması ve artarak devam etmesi en büyük dileğimdir. Halihazırda Frankfurt ile resmi temaslarımız, ticari heyetlerimizin fuar ziyaretleri ile devam etmektedir. Karşılıklı yatırımın artması, Eskişehir Ticaret Odası üyelerine yeni fırsatlar sağlanması, ticaretin daha da geliştirilmesi arzusundayız ” diye konuştu.

Ticari ilişkilerin gelişmesi için herkonuda destek olacağız

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ise görüşme öncesinde Almanca ve Türkçe müzik dinletisiyle karşılamanın memnuniyet verdiğini ve kendilerine gösterilen özeni ifade ettiğini söyledi. Frankfurt ile Eskişehir arasında var olan bağların daha da güçlenmesini çok önemsediklerini belirten Feldmann, “Frankfurt ile Eskişehir arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesi için her konuda destekçiniz olmak isteriz. Eskişehir’in Almanya’ya yaptığı 65 milyon dolarlık ihracatı birlikte çalıştığımız zaman daha da artıracağımıza inanıyoruz. Eskişehirli şirketler ile Frankfurt ekonomisini sektörel olarak bir araya getirmek, işbirliklerini geliştirmek niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

İşbirliği ile daha hızlı sonuç alabilir ve ilerleyebiliriz

Almanya’nın Türkiye Başkonsolosluğu ile de temas halinde olduklarını ve Frankfurt ile iş yapmak isteyen Eskişehirli iş adamlarının listesini oluşturmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, “Birlikte çalışarak Frankfurt’ta bir organizasyon oluşturabiliriz. Böylece daha hızlı sonuç alabilir ve ilerleyebiliriz. Frankfurt’ta üniversitede eğitim gören Türk kökenli öğrencileri de dil konusunda destek olmaları için bu organizasyona dahil edebiliriz. Türk ve Alman firmalarının karşılıklı olarak daha çok ticaret yapmalarını arzuluyoruz” diye konuştu. Toplantının ardından Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann Ticaret Odası’nın anı defterini de imzaladı.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri