ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



AĞUSTOS AYI MECLİS OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Ağustos ayı Meclis Olağan Toplantısı yapıldı. 28 Ağustos Salı günü, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı. Eskişehir Ticaret Odası’nın Ağustos ayı faaliyetleri toplantıda video film olarak meclis üyeleriyle paylaşıldı. Başkan Karacan, toplantıdaki konuşmasına hain terör örgütünün saldırılarında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yakınlara başsağlığı, yaralananların da ‘geçmiş olsun’ diledi.

Eskişehir’in firmalarını tüm dünyaya tanıtacağız

Her fırsatta Eskişehir’in Türkiye’nin 2023 vizyonundaki önemini vurguladıklarını belirten Başkan Karacan, Eskişehir Ticaret Odası olarak bu hedef doğrultusunda çok yakında bir ilke daha imza atacağız. Eskişehir’in ihracatçılarını, üreten ve çalışan elleri tüm dünyaya taşıyacağız. Şehrimizde ihracat yapan veya yapmak isteyen firmalarımızın yer aldığı Eskişehirexpo yakın bir zamanda hayata geçecek” diye konuştu.

400’den fazla temsilciğe katalog gönderilecek

Çalışmaları son aşamada olan ve yakın zamanda faaliyete geçecek Eskişehirexpo hakkında da kısaca bilgi veren Karacan, “ Bu sayede Eskişehirli ihracatçılarımız, dünyadaki 400’den fazla misyon temsilciliğimizin networkünde olacak.  Ayrıca Eskişehir’den mal almak isteyen biri, ihracatçı firmalarımızı, dünyanın her yerinden, internet üzerinden görebilecek. Üreticilerimiz bu ağda ürünlerine yer verebilecek. Üstelik bu ticaret portalı dünyanın en çok konuşulan 5 dilinde yayınlanacak. Katalog olarak da hem yurt dışındaki müşavirliklerimiz, ataşelerimize hem de bütün ticaret odalarına gönderilecek” dedi. 

UMEM ile istihdam ve yetişmiş insan kaynağı sağlanacak

Eskişehir Ticaret Odası’nın işbirliği ile düzenlenecek olan UMEM Projesi hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Karacan,  Hizmet sektöründe yetişmiş eleman sıkıntı üyelerimiz için UMEM kurslarının başvuruları başladı. Ancak ne yazık ki yeteri kadar talep görmediğini üzülerek belirtmek istiyorum. Eğitimler sırasında kursiyerlere günlük 25 lira verilecek. Bu kursiyerlerin çalıştırılması durumunda 42 ay boyunca işveren sigorta primi kamu kaynaklarından karşılanacak. Bu sayede firmalarımız uzman ve kalifiye personellerle çalışma fırsatı bulacak” şeklinde konuştu.

Borçlar Kanunu’nun bazı maddelerinin değiştirilmeli

Tüccar ve sanayicilerimizin 1 Temmuz 2012 Tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu ile ilgili sıkıntılar yaşadığını ve bu maddelerin değiştirilmesi için Eskişehir Ticaret Odası olarak çalışma başlattıklarını belirten Başkan Karacan, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın da ilk yönetim toplantısını gerçekleştirdiğini ETO’nun da bu projenin bir parçası olduğunu söyledi. Başkan Karacan meclis toplantısındaki konuşmasına, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 2 Eylül dolayısıyla da Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını belirterek son verdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri