ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KUZEY KIBRISLI GİRİŞİMCİLERİN DÜNYAYA AÇILMASINI YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Karacan, karşılıklı ticareti değerlendirmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanı Ersin Tatar ile bir araya geldiği toplantıda, her iki ülkenin de geleceğinin parlak olduğunu söyledi. 

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, karşılıklı ticareti değerlendirmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. 8 Haziran Cuma günü gerçekleşen toplantıda ETO Yönetim Kurulu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ticaret yapan firmaların temsilcileri yer aldı.

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geçmişi de hayalleri de bir

Sözlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanı Sayın Ersin Tatar’ı şehrimizde ve Odamızda görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Başkan Harun Karacan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 1974 yılından bu yana kendi kaderini tayin ettiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının yaşadıkları tüm acılara karşın varlık mücadelesini kararlıkla sürdürdüğünü kaydeden Başkan Karacan, “ Bu mücadeledeki en büyük destekçisi şüphesiz ki anavatan Türkiye’dir.  Kıbrıs’ın kaderini, kendi kaderimizden ayrı görmedik, göremeyiz. Bizler tek millet, iki ayrı devletiz. Geçmişimiz bir, hayallerimiz bir, dilimiz birdir.” diye konuştu.

Eskişehir’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ihracatı ciddi bir ivme kazandı

2009 yılında göreve geldikten sonra ilk yurtdışı ziyaretlerinden birini de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Karacan, “2009 yılında Sayın Mehmet Ali Talat, Sayın Derviş Eroğlu ve Meclis Başkanı Sayın Hasan Bozer ile bir araya geldik.  Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile bir kardeş Oda anlaşması imzaladık. Üyelerimiz Kıbrıslı tüccar ve sanayiciler ile çok olumlu görüşmeler yaptı. 2011 yılında Eskişehir’den 5,6 milyon Dolar ihracat gerçekleşmiş. Bugün için son 5 ayda Kıbrıs’a gerçekleştirdiğimiz ihracat 2,3 milyon Dolar’dır. İhracatımızın ciddi bir ivme kazandığını söylemek de çok yanlış bir tabir olmayacaktır diye düşünüyorum. Bizler Eskişehirli girişimciler olarak Kıbrıslı girişimcilerin dünyaya açılma çabalarını yürekten destekliyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de Türkiye’nin de geleceği parlak

Önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı Güney Kıbrıs Rum Kesimi üstleneceğini de kaydeden Başkan Karacan, “Bu dönemde gerek Türkiye AB ilişkilerinden gerekse de artık AB Türkiye ilişkilerinin parçası olan Kıbrıs meselesinin çözümü yolunda olumlu bir beklenti içinde değiliz. Ancak Türkiye de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de büyüyor. Her iki ülke için de geleceğin daha parlak olduğunu görüyoruz. Türk milletinin girişimcilik ruhu ile ülkelerimizin gelecekte daha da güçleneceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Eskişehir ile ilişkilerimiz her geçen gün daha iyiye gidiyor

Her zaman ilgiyle takip ettiği ve beğendiği Eskişehir’de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanı Sayın Ersin Tatar, “Ben de tatar olduğum için Eskişehir ile duygusal da bir bağım bulunuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Eskişehir’in benzer özellikleri var. İlişkilerimizin gelişmesi her iki tarafın da menfaatine olacaktır. Türkiye ile tam bir entegrasyon içindeyiz. İthalatımızın yüzde 75’ini Türkiye’den yapmaktayız.  Eskişehir ile de ilişkilerimiz her geçen gün daha iyiye gidiyor.  Eskişehir’in dünyaya açılan birçok markası var.  Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve ikili ilişkilerimizin daha ileriye taşınmasını temenni ediyorum. Böyle toplantılarla hem birbirimizi tanıma hem de işbirliğimizi geliştirme imkanı bulacağımızı düşünüyorum ” dedi. Eskişehir Ticaret Odası'nın birimlerini ziyaret eden ve hakkında bilgi alan Bakan Ersin Tatar toplantıdan sonra Kıbrıs Şehidi Cengiz Topel'in anıt heykelinin önünde anı fotoğrafı çekildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri