ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜCCAR VE SANAYİCİLER KDV TEVKİFATI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

KDV Tevkifatı Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Başkan Karacan, uygulamanın ticaretle uğraşan herkesi yakından ilgilendirdiğini, konuya ilişkin soru işaretlerinin toplantı ve seminerler ile giderilmesinin yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçeceğini söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliği ile KDV Tevkifatı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Açılış konuşmasını Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın yaptığı toplantıya, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fatih Kızıltepe ve çok sayıda tüccar, sanayici, mali müşavir ve muhasebeci katıldı.  Toplantıda konuşan Başkan Harun Karacan, uygulamanın tüm tüccar ve sanayicileri yakından ilgilendirdiğini belirterek, bu noktada yapılan bilgilendirme toplantıları ile tebliğe yönelik soru işaretlerinin giderileceğini ve yaşanabilecek sıkıntıların engellenebileceğini söyledi. Eskişehir Ticaret Odası bünyesinde yeni mevzuatlara yönelik toplantı ve seminerler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Karacan, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı ile işbirliği içinde çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz

KDV Tevkifatı’nın 117 nolu tebliğ ile yürürlüğe girdiğini belirten Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fatih Kızıltepe, bilgilendirme toplantılarının bundan böyle de devam edeceğini söyledi.  Tüccar ve sanayicileri mükelleften öte, çalışma arkadaşları gibi gördüklerini dile getiren Kızıltepe, vergi dairesi olarak iş yerlerini ziyaret edeceklerini ve mükellefleri tanıyacaklarını, böylece sorunlara ve beklentilere daha hassasiyetle yaklaşabileceklerini vurguladı.  Toplantıda Taşbaşı Vergi Dairesi Müdürü Dr. Hayrettin Çiçek, Gelir Uzmanı Nuran Saygı ve Gelir Uzman Yardımcısı Ceren Tekkeli, KDV Tevkifatı ile getirilen uygulamalar,  tebliğe yönelik beyan, indirim, belge düzeni gibi konularda bilgi vererek, konu hakkındaki soruları cevaplandırdılar.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri