ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜRKİYE’NİN MÜTEŞEBBİS RUHU PETROLDEN, DOĞALGAZDAN DAHA GÜÇLÜ

Ekonomi Bakanlığı’nın düzenlediği Ticaret Müşavirleri/Ataşeleri Konferansı’nın ikincisinin açılış töreni 4 Haziran Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın katıldığı toplantıda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM, TUSKON, İNTES, ASKON, TÜMSİAD’ın başkan ve temsilcileri de yer aldı.

Ticaret müşavirlerimiz işadamlarımıza yurt dışında artık daha çok destek veriyor

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Türkiye’yi dünyaya taşıyan iş dünyasının temsilcileri ile tüccar ve sanayicinin yurt dışındaki eli ayağı olanti caret müşavirlerini bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Türk işadamlarının yıllar boyunca yurt dışındaki faaliyetlerinde ticaret müşavirlerinin desteğinin eksikliğini hissettiğini belirten Karacan, “Ama şimdi görüyorum ki, bu anlayış tamamen değişiyor. Artık ticaret müşavirlerimiz işadamlarımızın yurt dışı faaliyetlerine hem önem, hem de büyük destek veriyor. İşte bu, vizyoner bakış açısının, bir zihniyet dönüşümünü nasıl sağlayacağının da kanıtıdır” diye konuştu.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız

Türkiye’nin son on yılda çok büyük mesafe katettiğini belirten Karacan, “ Türkiye artık bölgesinin sanayi devi, ekonomi devi olan bir ülke haline geldi, marka bir ülke haline geldi. İhracatımız 135 milyar doları geçti. 200'den fazla ülkeye 20 bin çeşitten fazla mal satıyoruz. İşte bu özgüvenle kendimize daha büyük hedefler koyduk. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Bunu mutlaka yapacağız. Biz bu hedefi koyduk. Bu hedefi yakalama noktasında da iddialıyız. Çünkü müthiş dinamik bir müteşebbis ruhumuz var. Altını çizerek söylüyorum, bu müteşebbis ruh petrolden, doğalgazdan, madenden daha büyük bir güç. Emin olun bu ülkenin girişimcisi bizi dünyanın en büyük ihracatçılarından biri yapacak güçtedir” dedi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri