ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



GIDA SEKTÖRÜNDE İZLENEBİLİRLİLİK İÇİN İSPANYA’DAKİ FİRMALAR İNCELENDİ

Eskişehir Ticaret Odası, Türkiye ve AB arasında Sivil Toplum Diyalogu-II Balıkçılık ve Tarım Hibe Programı kapsamında “Gıda Sektöründe İzlenebilirliğe Uyum ve KOBİ’lerin Farkındalığının Artırılması” projesi ile İspanya’da bir dizi inceleme ve temasta bulunuldu.

Ziyaretin ilk etabın da proje ortağı olan Reus Ticaret Odası yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirilerek,  işbirliği protokolü imzaladı. Protokolün imzaları, Eskişehir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı A. İskender Bayar ve Reus Ticaret Odası Başkanı Isaac Sanromai Ortega tarafından atıldı. Yapılan toplantı ve konuşmalarda her iki şehrin gıda, tarım ve ticaret alanın da bilgiler aktarıldı ve İspanyol ve Eskişehirli işadamlarının her iki tarafın da kazandığı bir platformda bir araya getirilmesi üzerinde duruldu. Görüşmeler sonrası Katalonya bölgesinde bulunan Reus’da gıda üretimi yapan firmalar ziyaret edildi.

Zaragosa ve Eskişehir’in çok benzer yanları var

Ziyaretin ikinci kısmında ETO heyeti,  Aragon Bölgesinde bulunan Aragon Exterior Kalkınma Ajansı yetkilileri bir araya geldi. Ziyarette,  Zaragosa şehrinin nüfusu, ülkenin iki büyük şehri Barcelona ve Madrid’e yakın olması, şehrin ortasından geçen Ebro nehri, endüstrinin gelişmiş olması ile ilgili tanıtıcı bilgilerin verilmesinin ardından Eskişehir ve Zaragoza şehirlerinin pek çok yönden benzerlikler gösterdiğini yetkililer tarafından vurgulandı. Görüşmeler sonrası üretimin gerçekleştiği tarım alanları ve Monegros kırsal bölgesindeki sulama sistemleri incelendi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri