ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



HAKLI OLDUĞUMUZ TÜM KONULARDA GEREĞİNİ YAPMAYA VE YASAL YOLLARA BAŞVURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eskişehir Ticaret Odası’nın Nisan ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 24 Nisan Salı günü gerçekleşen ve Meclis Başkanı Metin Güler’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan ve yeni teşvik programı hakkında bilgiler veren Başkan Harun Karacan, şehri hem küresel hem de ulusal alanda bir adım daha ileriye taşımak adına Eskişehir Ticaret Odası’nın tüm gücüyle çalıştığını söyledi. Eskişehir’e yeni fırsatlar kazandırmak çabası içinde olduklarını kaydeden Başkan Karacan, ancak Eskişehir Ticaret Odası’nın son günlerde icraatlarının yanı sıra başka konularla da gündeme gelmekte olduğunu ifade etti.

Sessizliğimiz haklı olduğumuzun mahkemelerce onaylanmış olmasının verdiği tevazudandır

Eskişehir’in geleceğini yakından ilgilendiren 1/25 Binlik Nazım İmar planları mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlatan Başkan Karacan, sunum eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında “Malumunuz üzere yargının vermiş olduğu bu karar sonrasında şahsım ve Odamız bazı haksız ithamlarla karşı karşıya kaldı. Başından beri Eskişehir Ticaret Odası olarak polemik değil, hizmet için var olduğumuzu söylüyorum. O nedenle ben bu gerçek dışı söylemlere basın toplantısı ile ya da başka bir yolla cevap verme gereği duymadım.‘Sessizliğimiz haklı olduğumuzun mahkemelerce onaylanmış olmasının verdiği tevazudandır’ düşüncesi ile siz meclis üyelerimizi bilgilendirmeyi tercihettim. Çünkü ben meclisime ve üyelerime karşı sorumluyum. Asılsız iddia sahipleri beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor” diye konuştu.

Yargıya başvurmaktan başka bir çaremiz kalmadı

Eskişehir’de birkaçkişinin, hiçbir yere danışmadan ve fikir alma gereği duymadan, kafa kafaya vererek şehrin 1/25 Binlik Nazım İmar Planını hazırladığını belirten Karacan,“Nazım İmar Planlarının yapıldığını öğrenir öğrenmez resmi yazı ile müracaatta bulunup ‘Biz de müdahil olalım’ diye teklifimizi yaptık. Teklifimize herhangi bir cevap alamadık. Bunun üzerine tüm iyi niyetimizle yapılan planları inceleyip, eksiklikleri tespit ettikten sonra, yine resmi yazı ile, ‘Planda eksik bulduğumuz noktaları giderin’ dedik. Siz de takdir edersiniz ki, süreç içinde her türlü iyi niyetimizi koruduk. Yine uyarılarımız karşılık bulmayınca, yargıya başvurmaktan başka bir çaremiz kalmadı. Çünkü yapılan planlar ne şehircilik ne de planlama ilkelerine uyuyordu. Dahası kamu yararı da gözetmiyordu” dedi.

Mahkeme yaptığımız başvuruyu haklı buldu ve 1/25 Binlik Nazım İmar Planlarını iptaletti

1/25 Binlik Nazım İmar Planlarının mahkeme tarafından iptaline ilişkin açıklamalarına devam eden Başkan Karacan, “Mahkeme yaptığımız başvuruyu haklı buldu ve 1/25 Binlik Nazım İmar Planlarını iptal etti. Bağımsız mahkemenin vermiş olduğu karar ortadayken, verilen karara saygı duymak ve eksiklikleri gidermesi gerekenler bunu yapmak yerine, başka yollara başvurmayı seçti. Kamu yararına plan yapamayanlar bu hatalarını örtmeye çalıştı. En önemlisi de doğru ve hak gözeten bir plan yapamayanlar kamuoyunu tatmin edecek bir bahane bulamadıklarından gerçek dışı söylemlere sığındılar. Hukuku ağızlarından düşürmeyenler ‘Niye mahkemeye gidiyorsun’ demeye kalktı. Öncelikle şunu söylemeliyim ki: Basına intikal eden beyanlar, bizim üzerimizden bu konuda hüküm veren Sayın mahkemeyi hedef almaktadır” şeklinde konuştu.

Ne Eskişehir normal bir kent, ne de Eskişehir Ticaret Odası sıradan bir Odadır

Başkan Karacan Meclis konuşmasına şöyle devam etti:

“ ‘Biz nerede hatayaptık’ demesi gerekenlerin hukukun kararını eleştiriyor olması, o kişilerin hukuk anlayışını da ortaya koymaktadır. Bu tür değerlendirmeler sağlıklı bir düşüncenin eseri olamaz. Ne Eskişehir normal bir kent, ne de Eskişehir Ticaret Odası sıradan bir Odadır. Şehrin geleceği kişilerin egolarına oyuncak edilmeyecek kadar da önemlidir. Bu şehirde var olan dinamikleri hiçe sayanlar,“Biz yaptık oldu” zihniyetiyle plan yapıp, yaptıkları planla hukuk duvarına toslayanlar, bunun sorumluluğunu başka yerde değil, bizzat yakın çevrelerinde aramalıdır. Bu tür görevleri icra edecek olanların mağduriyet kalkanının arkasına sığınma hakları yoktur. Kamu yararını gözetmek ve kamuoyunu tatmin edecek plan hazırlamak yasal bir sorumluluklarıdır. Sonuç olarak: Eskişehir Ticaret Odası bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da haklı olduğuna inandığı tüm konularda gereğini yapacak, yasal yollara başvurma hakkını sonuna kadar kullanacaktır”.

 

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri