ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KARACAN, KIRIM BAKANLAR KURULU BAŞKANI MOHİLOV VE EKONOMİK KALKINMA VE TİCARET BAKANI VERBA İLE TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİNİ GÖRÜŞTÜ

Türkiye Odalar veBorsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı HarunKaracan, Kırım Bakanlar Kurulu Başkanı Anatolii Mohilov ve beraberindekiheyetle Ankara’da, TOBB Birlik Binası’nda bir araya gelerek karşılıklıticaretin geliştirilmesini değerlendirdi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi HarunKaracan'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Kırım Özerk Cumhuriyeti EkonomikKalkınma ve Ticaret Bakanı Svetlana Verba ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili,Kırım- Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Kırımoğlu da yer aldı. Türk işadamlarınında katıldığı toplantıda,  ülkemizekonomisi ve özel sektörü hakkında bilgi veren Başkan Karacan, Türkiye ve Kırımarasında ticaret hacminin artırılması için çok yönlü çalışmalar yaptıklarınıkaydetti. Mevcut ticareti iki katına çıkarmayı hedeflediklerini ve bu amaçla Kırım’dakiyatırım imkanlarının Türk işadamlarına tanıtılması gerektiğini belirtenKaracan, Türk işadamları olarak her türlü desteğe hazır olduklarınısöyledi. 

Türkişadamlarının ilgisini çekecek projeler hazırlıyoruz

Kırım Özerk CumhuriyetiBakanlar Kurulu Başkanı Anatolii Mohilov ise, Kırım ile Türkiye arasında derinkültürel bağlar bulunduğunu işaret ederek, işbirliği yapmayı istediklerinibelirtti. Bakanlar Kurulu Başkanı Mohilov turizm, tarım, inovasyon, güneş ve rüzgarenerjisi alanlarında yeni yatırımlar ve stratejiler hedeflediklerinisöyledi.  Kırım Özerk CumhuriyetiEkonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Svetlana Verba ise geçen yıl Kırım’ınUkrayna’nın en hızlı büyüyen 3 bölgesinden birisi olduğunu belirterek, Türkyatırımcıların ilgisini çekecek birçok proje hazırladıklarını ifade etti.Toplantıda Türk işadamları Kırım ekonomisine dair sorular yönelterek, sektörlerve yatırım olanakları hakkında bilgi aldı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri