ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



KARACAN, DEVLETİN VE EKONOMİNİN ZİRVESİ İLE BİRLİKTE ÇİN’DE

Başbakan Erdoğan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Çağlayan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Karacan Türk iş dünyası ile birlikte  Urumçi, Pekin ve Şanghay’da bir dizi görüşme ve toplantı gerçekleştirdi.  

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yer aldığı heyet ile birlikte Çin’de bir dizi temasta bulundu. Türk İş dünyasının da katıldığı resmi ziyaretlerde, Urumçi’de kurulması planlanan Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi’nde incelemeler yapıldı.

Çin Başbakan Yardımcısı’nın katılımıyla Türk-Çin İş Forumu yapıldı

Pekin’de düzenlenen Türk-Çin İş Forumu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Çin Başbakan Yardımcısı Wang Qichan forumda yaptığı konuşmada 41 yıl önce başlayan diplomatik ilişkilerin çok ileriye taşındığını ve son on yılda ikili ticaret hacminin 18 kat arttığını söyledi. Forumda konuşan Başbakan Erdoğan, son yıllarda yaşanan ekonomik krize rağmen büyüme gösteren Çin ve Türkiye’nin, ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda işbirliğini geliştirmesini temenni ettiğini söyledi.  Temaslarda ayrıca Türk ve Çinli iş adamları yatırım olanaklarını değerlendirmek ve anlaşma yapmak üzere bir araya geldi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri