ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



“İNŞAATLARDA DENETİM, İŞ KANUNU VE İŞ KAZALARI” MERCEK ALTINA ALINDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Eskişehir Ticaret Odası işbirliği ile “İnşaatlarda denetim, iş kanunu ve iş kazaları” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıya, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Ekşi, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Proje Koordinatörü Tevfik Paçacı, SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ertek, İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Fercan Yavuz, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Mehmet Gürel,EMO Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Levent Egüz ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Mevzuat değişikliği inşaat sektöründeki herkese büyük sorumluluk getiriyor

Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, inşaat sektöründe yürürlüğe giren yeni mevzuatların müteahhidinden inşaatta çalışan ustasına kadar sektördeki herkese çok büyük sorumluluklar getirdiğini belirterek, cezai müeyyidelerle karşılaşılmaması için yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. İnşaat sektöründe en önemli konunun ise inşaatlarda iş güvenliğinin sağlanması olduğunu kaydeden Başkan Karacan, Eskişehir Ticaret Odası olarak toplantı, panel, eğitim ve seminerlerle bu yönde üyelerini bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Şantiye güvenliği için denetimler artırılıyor

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Proje Koordinatörü Tevfik Paçacı özellikle inşaat yapımının çok olduğu yerlerde denetimleri artırdıklarını belirterek, hiçbir kazancın insan hayatından daha önemli olmadığını söyledi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fercan Yavuz iş güvenliğinin çok büyük önem taşıdığını, gerekli şartların sağlanmaması halinde şantiyelerin kapatıldığını dile getirdi. Eskişehir Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Gürel ise inşaatlarda güvenliğin sağlanması için şantiye şeflerine büyük görev düştüğünü ve bu konuda bilincin artırılması gerektiğini kaydetti. Toplantıda müfettiş ve yardımcıları İnşaatlarda SGK Mevzuatı ve Uygulamaları, İnşaat İşyerleri ve Mesleki Eğitim, İşveren ve İşçilerin Yükümlülükleri Ceza ve Hukuki Sorumlulukları, Planlama ve Organizasyon, İnşaatlarda Yüksekte Güvenli Çalışma, Yapı Alanının Çevrilmesi ve Ulaşım Yolları Kazı İşleri, Kimyasallar ve Yangın İle İlgili Riskler, Meslek Hastalıkları, İş Makineleri ve İş Ekipmanları, Kişisel Koruyucu Donanımlar, Yapı İşlerinde Elektrik İle İlgili Riskler ve Alınması Gerekli Önlemler, İnşaatlarda Sosyal Tesisler konulu sunumlarda firma ve temsilcilerine bilgi vererek, konu hakkındaki soruları yanıtladılar.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri