ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜRKİYE VE ROMANYA TİCARET KÖPRÜLERİNİ DAHA DA GELİŞTİRMELİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Romanya Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Atilla Korodi ve beraberindeki heyet ile işbirliği ve ekonomik ilişkileri geliştirmek üzere bir araya geldi.  Ankara’da TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen toplantıda Romanya Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkan Vekili Marius Rogin, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Farago Petru da yer aldı. Toplantıda konuşan Başkan Karacan, Romanya’da kurulan yeni hükümete ‘Hayırlı olsun’ dileğinde bulunarak, yeni hükümetle birlikte Türkiye ile ekonomik ve sosyal ilişkilerin daha da ilerleyeceğini umduklarını söyledi.

Romanya, Türkiye’nin denizcilik ve gemi inşa deneyimlerinden faydalanmalı

Türkiye ile Romanya arasında 2011 yılında yaklaşık 10 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşıldığını kaydeden Karacan, “Romanya Türkiye’nin balkanlardaki en büyük ticari partnerlerindendir. Yakın ilişkilerimizi ve işbirliği köprülerimizi daha da geliştirmeliyiz. Türkiye’nin gemi inşa sektöründe çok büyük bir deneyimi var. Bu konuda dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Tuna Nehri’nde taşımacılığın geliştirilmesi için işbirliği yapabilir ve ortak projeler üretebiliriz” diye konuştu.

Eskişehirli ve Romanyalı işadamları iki tarafında kazanacağı ortaklıklar kurmalı

Eskişehir Ticaret Odası’nın 2011 yılında Romanya’nın Köstence Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzaladığını vurgulayan Karacan, “Eskişehir ve Romanya’nın işbirliğini geliştirecek çok önemli fırsatları var. Bu bağlamda her iki tarafında kazanacağı turizmden, ticarete kadar çok yönlü ekonomik ortaklıklar sağlayabiliriz.” dedi. Romanya Dışişleri Komisyonu Başkanı Korodi ise Türkiye ve Romanya’nın çok yakın ilişkileri olduğuna dikkat çekerek, Türk İşadamlarına birçok kolaylık tanındığını ve vize engellerinin de kaldırılmasının bir zorunluluk olduğunu, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek adına çabalarının süreceğini söyledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri