ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Eskişehir Ticaret Odası'nın Şubat ayı meclis olağan toplantısı gerçekleştirildi. ETO Meclis Başkanı Metin Güler'in açılış konuşması ile başlayan toplantı, 28 Şubat Salı günü Meclis Salonu'nda yapıldı. Meclis gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantının ardından DEİK, Kurumsal İletişim, Bilgi İşlem, Akreditasyon ve Proje Ofisi birimlerinin çalışanları yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Toplantıda Eskişehir Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar da video sunumu ile meclis üyeleriyle paylaşıldı. Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, bir taraftan üyelerin iş ve işlemleri için yeni birimler oluşturulurken diğer yandan üyelerin global alanda kendilerini tanıtma imkanı sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Eskişehir ve Türkiye’nin geleceği için sınırlar ötesine ulaşıyoruz

Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında ihracatın rolünün çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Karacan, “Şubat ayında hem TOBB bünyesinde hem Odamız olarak Makedonya’dan Amerika Birleşik Devletlerine, Birleşik Arap Emirlikleri’nden İngiltere’ye kadar birçok farklı dış ticaret temasının içinde olduk. Türkiye girişimci enerjisiyle fark yaratacak bir ülke. Eskişehir olarak da bu yönde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Eskişehir için sınırları aşıyor, şehrin farklılığını kıtalar arası platformda ortaya koyuyoruz. Makedonya’da gerçekleştirdiğimiz temaslar ve fuar sonrasında 25 Makedon firma Eskişehirli şirketlerle iş yapma talebinde bulundu. Bu gelişmeler Eskişehir Ticaret Odası olarak ne kadar doğru bir strateji izlediğimizi gösteriyor” diye konuştu.

Eskişehir’i uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz

ETO’nun küresel bağlamdaki çalışmalarından bahseden Başkan Karacan, “Odamızın kapasite gelişimini sağlamak için Avrupa'daki odalarla ortaklık kurma çalışmalarımız hızla devam ediyor. İtalya Torino Ticaret Odası ve Macaristan Pecs Ticaret ve Sanayi Odası ile de bu yöndeki görüşmelerimiz sürüyor. Bu bağlamdaki çalışmalar Odamızın uluslararası kabiliyetini her geçen gün yükseltmektedir. Eskişehir’in geleceğini tasarlamaya ve uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 2010 yılı Kasım ayında 75 Odanın başvurduğu ve 17 Odanın kabul edildiği Akreditasyon Oda çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Bu sayede Odamızın Avrupa Standartlarındaki hizmet kalitesi tescillenecek. Hizmetimizin verimliliğini her geçen gün daha da ileriye taşıyoruz” dedi.

Şehrimizin kazanacağı somut eylem planları geliştirmeliyiz

ETO’nun vizyon ve hedeflerini de aktaran Başkan Karacan, “ Eskişehir için hayallerimizin sınırı yok. Bu şehir için heyecanlarımız, umutlarımız her geçen gün artıyor. Türkiye’nin ve dünyanın değerli şehirlerinden biri olacak potansiyellerimiz hayata geçirilmeyi bekliyor. Turizmden eğitime, yaratıcı endüstrilerden bilişime çok yönlü fırsatlarımız var. Bizler 2012’de bu sektörel gelişmelere öncülük edecek hamleleri yapacağız. Sizlerin destekleri ve katkılarıyla üyelerimizin de şehrimizin de ülkemizin de kazanacağı somut eylem planları geliştirmek zorundayız. 2010 ve 2011 içinde Odamızın yeni birimlerle ve insan kaynaklarıyla güçlendirmemizin nedeni bu. Üyelerimize sunduğumuz hizmetleri çeşitlendiriyoruz. Yol açan ve yol gösteren bir ETO olarak hız kesmeden çalışıyor ve üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Üyelerimizle birlikte düşünüyor birlikte tasarlıyoruz

Eskişehir ve Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Harun Karacan, “Ekonomik canlılık için gerekli adımları atarken sağlıklı ve sürekli büyümenin koşullarını aramamız gerekiyor. Birlikte düşünmeye, geleceği birlikte tasarlamaya çok önem veriyoruz. Bu yöndeki çabalarımız üyelerimize yönelik eğitimlerle, proje destekleriyle, hibe ve ekonomik desteklerle her geçen gün somutlaşıyor. Aynı kararlılıkla hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam etmeyi sürdüreceğiz. 2012 yılı küresel krizlerin özellikle Avrupa’da yaşananların gölgesinde yol alıyor. Ekonomik ve toplumsal ve siyasal anlamda yakın çevremizde ciddi bir hareketlilik var. Türkiye’nin bu süreçte oynadığı ve oynayacağı roller çok önemli görünüyor. Gerçekten içeride istikrarın korunması her zamankinden önem kazanmış durumdadır” dedi.

Ekonomik gelişimin devamlılığı için hedef pazarlarımızı çeşitlendirmeliyiz

Türkiye’nin 2011 yılında sürdürdüğü ekonomik ivmenin devamı için ihracattaki pazar çeşitliliğinin artması gerektiğini kaydeden Karacan, “ Türkiye ekonomisi geçen yılın ilk 9 ayında yüzde 9,6 büyüme gösterdi. Büyümede önceki yıllarda olduğu gibi özel tüketim başı çekti.  Sektörel bazda bakıldığında, inşaat sektörü % 12.7, tarım % 5.3, sanayi %10, hizmet sektörü ise % 9,8 büyüdü. Türkiye’nin sürdürdüğü bu gelişimimin devamı için hedef pazarlarımızı çeşitlendirmeli ve yeni ihracat alanlarına ulaşmalıyız. 2012 hedef pazarları olarak İngiltere, Meksika, Arjantin, Kuzey Afrika ve özellikle Arap ülkelerini belirledik. Bu bağlamdaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Odamız bünyesindeki DEİK Temsilciliğimiz ihracatımızı geliştirmek adına toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Afrika ve Azerbaycan tanıtım toplantılarında bu ülkelerde ne gibi fırsatlar sunulduğunu tüccar ve sanayicimizle paylaştık. Eskişehir’imizin Türkiye’nin gelişiminde öncü şehirlerden olması için üzerime düşen ne varsa yerine getirmeyi bir borç biliyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğindeki görevimiz nedeniyle gerçekleştirilen temaslarımın temel odağında yeni dünya koşullarında gerçekten de söz sahibi bir ülke olduğumuzu açıkça görüyorum. Kuşkusuz bu rolümüzü daha da güçlendirecek, destekleyecek hamleleri yapmak için hepimize görev düşüyor” şeklinde konuştu.
© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri