ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



3. YILINDA BAŞKAN KARACAN, ETO’YU GAZETECİLERE DEĞERLENDİRDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, yönetim kurulu olarak göreve gelişlerinin 3. Yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında 26 Şubat Pazar günü gazeteciler ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu, Meclis Divanı Üyeleri ve Disiplin Kurulu’nun da yer aldığı toplantıda, basın mensuplarına Odamızın 2011 yılındaki faaliyetleri, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği projeleri değerlendirildi. Eskişehir Odası’nın varlığının şehrin her yanında hissedildiğini belirten Karacan, “Bu şehir için heyecanlarımız, umutlarımız her geçen gün daha da büyüyor. Hepinizin bildiği gibi Eskişehir Ticaret Odası bugün yalnızca belge veren bir kurum değil. Üyelerini bütünüyle kapsıyor, hepsine ulaşıyor.Her konuda bilgilendiriyor, yol gösteriyor. Hizmet kalitemizi her geçen gün artırıyoruz. Üyesinin yanında ETO sloganıyla yola çıktık.  Üyelerimiz için yine taraf olmayı sürdüreceğiz. Aynı düşünce ile de yolumuza devam ediyoruz. Yaptığımız her şey rakamlarla var” diye konuştu.

Üyeler işlemlerini internet üzerinden yapabilecek

Eskişehir Ticaret Odası’nda 2009-2011 yılları arasındaki çalışmaları gazetecilerle paylaşan Başkan Karacan, Göreve geldiğimiz günden üyelerimize daha nasıl kolaylıklar sağlarız düşüncesiyle hareket ediyoruz. Teknolojinin son derece ilerlediği bir dönemde ETO olarak yine farkımızı ortaya koyduk. Yakın bir zamanda üyelerimiz internet üzerinden, Odamıza gelmeden Vize başvurularını yapabilecek, aidatlarını ödeyecek, istediği belgeleri temin edebilecek Eskişehir’in değerlerini koruma altına alıyoruz. Bunu da ETO olarak bir borç olarak görüyoruz. Eskişehir’in değerleri olan Çibörek, Nuga ve Met Helva’nın coğrafi yer işaretleri alındı. Bu ürünlerin Eskişehir’in markası olduğunu global anlamda olduğunu tescilledik” dedi.

250 KOBİ’yi kapsayan ve 5 dilde hazırlanan ticaret portalı hayata geçecek

Küresel vizyon ve dış ticaret odağında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Eskişehir’in yurt dışında farkındalığını her geçen gün artırıyoruz. 4 kıtada 32 ülkede temaslarda bulunduk. Sınırları aştık, 174 bin 204 km yol kat ettik. Yurtdışı fuarlarla ilgili şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bugüne kadar gittiğimiz tüm yurtdışı fuarların katılım ücretini üyelerimiz kendileri karşılıyor. Zaten internet sayfamızda katılım koşullarını da yayınlıyoruz. Ancak fuara katılan firmalar gerekli şartları sağlayıp belgelerini temin ederlerse, fuar masrafının yarısını KOSGEB aracılığı ile geri alabiliyor.  Yine uluslararası ticaretimizi geliştirmek için önümüzdeki aylarda Dış Ticaret Portalı devreye girecek. KOBİ’lerimizin ihracata yöneltilmesi için 250 firmamızın yer aldığı ve 5 dilde hizmet verecek bir e-ticaret portalı oluşturuyoruz. Bu portal sayesinde yurt dışındaki iş adamları dünyanın öbür ucundan da online olarak Eskişehirli firmaların üretim kapasitelerini ve ürünlerini izleyerek, firmalarımıza doğrudan ve hızlı bir şekilde ulaşabilecek” diye konuştu. Başkan Karacan, toplantıda kendisine basın mensupları tarafından yöneltilen soruları da cevapladı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri