ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİRLİ TÜCCAR VE SANAYİCİ AFRİKA PAZARINA DAHA ÇOK AĞIRLIK VERMELİ

 

Eskişehir Ticaret Odası tüccar ve sanayicimize dış ticarette yeni ufuklar açmaya ve teşvik etmeye devam ediyor. ETO ve Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu (DEİK) işbirliği ile Afrika Tanıtım Toplantısı düzenlendi. ‘Afrika Ülkeleri ile Nasıl İş Yapılır’ konulu toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, DEİK Türk - Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın katıldı.

 

Türk malları Afrika ülkeleri için en makul ürünlerdir

Toplantıda konuşan Başkan Karacan, Eskişehir’in ihracat profiline bakıldığında yönünün gelişmiş ülkeler olduğunu belirterek, Afrika ülkelerindeki pazardan Eskişehir’in çok az pay aldığını söyledi. Halbuki Afrika pazarının Eskişehirli firmaların üretim ve ihracat yeteneklerine çok uygun olduğunu kaydederek,  “Bu ülkeler diğer gelişmiş pazarların aksine, gelişmek ve sanayileşmek için çaba harcayan pazarlardır. Afrika ülkeleri için en makul ürünler Türkiye’nin mallarıdır. Türk ürünlerinin hem fiyatı Avrupa’dan daha uygun, hem de Türkiye’den 1 günde ulaşıp müdahale etmek mümkündür” diye konuştu.

Afrika ekonomisi küresel krizlerden daha az etkileniyor

Afrika ülkelerinde faaliyet göstermek için diğer ülkelere göre daha farklı stratejiler belirlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Karacan, “ Afrika ülkeleri daha kapalı ekonomiler oldukları için küresel krizlerden daha az etkileniyorlar. Avrupalıların Can Kurtaran Pazarlar olarak değerlendirdiği pazarlardır. İhracatımızın bir kısmını bu ülkelere yöneltirsek, küresel krizlerden daha az etkilenmiş oluruz. Odamız bünyesinde faaliyete geçen DEİK’in temsilciliği faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu bağlamda Afrika ile iş yapacak tüccar ve sanayicilerimize sonuna kadar yol göstermeye ve destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

ETO bünyesindeki DEİK temsilciliği işadamlarımıza hizmet vermeye hazır

Toplantıda konuşan DEİK Türk - Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın Afrika’nın 1 trilyon dolarlık bir pazar olduğunu ve 54 ülke ile iş yapılabileceğini kaydederek, “ Afrika’da hayvancılık, tarım ve enerji dışında pek fazla sektör bulunmuyor. Bugün Afrika ülkelerinde 30 büyükelçiliğimiz ve ticaret ataşeliğimiz var.  Hem büyükelçiliklerimizden hem de ETO bünyesindeki DEİK Temsilciliği’nden destek alabilirsiniz” diye konuştu. Taşkın, ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı, DEİK Türk - Afrika İş Konseyleri Üye İlişkileri Sorumlusu Çiğdem Birgin ile çok sayıda tüccar ve sanayicinin de yer aldığı toplantıda, Afrika ülkeleri ile iş yapabilmenin yolları, dikkat edilmesi gereken unsurlar ve ülkeler hakkındaki ekonomik verileri paylaştı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri