ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



TÜCCAR VE SANAYİCİMİZ YENİ TÜRK TİCARET KANUNU’NA BİR AN ÖNCE UYUM SAĞLAMALI

Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliği ile “İş Dünyasında Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Şirketlerin Yol Haritası” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ETO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, ESMMMO Başkanı İlker Özökçu, çok sayıda işadamı ve mali müşavir katıldı.  Toplantıda konuşan Başkan Karacan, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun gelişen ticaret ve sanayinin çerçevesinde birçok yenilik getirdiğini belirtti.

 Yeni kanunun kademeli olarak yürürlüğe gireceğini ve çok önemli değişiklikler içerdiğini kaydeden Başkan Karacan, “Yeni Türk Ticaret Kanunu beraberinde çok büyük yükümlülükler getiriyor. İşadamlarımızı, esnafımızı, mali müşavirlerimizi çok yakından ilgilendiriyor. Bu yükümlülükler yerine getirilmediğinde de cezai müeyyide ile karşı karşıya kalınacak. Bu yüzden öncesinde bazı değişikliklerin farkına varmalı ve gereğini yapmalıyız. Yeni kanuna işadamlarımızın bir an önce uyum sağlaması en büyük dileğimiz” diye konuştu.

Yeni kanunu bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz

Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İlker Özokçu ise, eski Türk Ticaret Kanunu’nun yaklaşık 50 yıldan bu yana yürürlükte olduğunu kaydederek, “ Bu kanundaki zorlukları en iyi bilen siz işadamları ve bizleriz. İş dünyasının talepleri doğrultusunda çok hızlı bir sürede yürürlüğe girdi.  Ancak uygulama zamanı geldiğinde bazı sancıları da beraberinde getirdi. Bu yüzden yeni kanun çok iyi bilinmeli ve ona göre hareket edilmelidir” diye konuştu. Özokçu ayrıca çalışmalarına verdiği destekten dolayı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan’a teşekkür ederek, ETO’nun verdiği desteğin sivil toplum kuruluşlarının yardımlaşmasına çok önemli bir örnek olduğunu kaydetti.  Toplantıda TÜRMOB Eğitmenleri Ali Karakuş ve Mustafa Uçkaç kanun hakkındaki değişiklikleri ve beraberinde getirdiği yükümlülükleri anlatarak, konu hakkındaki soruları cevaplandırdılar.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri