ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



BELÇİKA VE ESKİŞEHİR ARASINDAKİ İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞECEK

Belçika ve Eskişehir arasındaki ilişkileri geliştirmek için şehrimize gelen Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. 19 Haziran Salı günü Eskişehir Ticaret Odası'nda gerçekleşen toplantıya Eskişehir Emirdağlılar Vakfı Başkanı Murat Kahya ile Eskişehir Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehirli işadamlarıyla Belçika’daki işadamlarını bir araya getirerek ticari ilişkileri bir üst noktaya çıkarmak için çeşitli toplantılar ve etkinlikler yapılması, mevcut ilişkilerin ticari olarak da sürdürebilir bir ilişkiye dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Başkan Güler "Belçika ile Eskişehir arasında şu an haftada 2 sefer var. Bundan sonraki süreçte günlük seferlere dönecek. Eskişehir’e gelen misafirlerimizin, Eskişehir ekonomik hayatına katkı sağladığını görüyoruz. Eskişehirli işadamlarımızla Belçika’daki işadamlarımızı bir araya getirerek kazan kazan modeli çerçevesinde nasıl bir işbirliği yaparızı konuşacağız. Ticari anlamda bunu bir yere taşımadığımız sürece sürdürebilirliğini sağlamamız mümkün değil. Sayın vekilimizle bir model üzerinde çalışacağız. Bizi mutlu eden şu ki 10 bin yolcunun Eskişehir’e ulaşması inanılmaz bir kazanç şehrimiz için. Bunu daha da geliştirmemiz gerekiyor. Biz de oda olarak gerekli katkıyı vereceğiz.” diye konuştu.

HASAN POLATKAN HAVALİMANI HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, Hasan Polatkan Havalimanın hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek, “2007 yılından beri  farklı havayolları Eskişehir’e uçuş gerçekleştirmekte. Bu uçuşları sadece etnik pazar olarak görmek çok yanlış. Bu pazarın güçlenmesi, genişlemesi ve uçuşların artırılması  gurbette yaşayan vatandaşlarımızın menfaatine ancak aynı zamanda Eskişehir’in ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Bizim gönlümüzden geçen Eskişehir’e  daha fazla havayolunu firmasının uçuş gerçekleştirmesi. Önümüzdeki süreçte bu havalimanın daha düzenli daha kapsamlı hizmet verebilmesi için bugün sayın başkanla bir görüşme gerçekleştireceğiz” dedi. Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel sözlerine Eskişehir’de bir fahri konsolosluk açılması için  Belçika Dışişleri Bakanı'yla görüşeceğini, gerçekleşmesi halinde bunun Eskişehir’in imajını farklı bir yöne götüreceğini aynı zamanda da Belçika’dan Türkiye'ye tatil için gelen vatandaşların sorunlarının çözülmesinde büyük fayda sağlayacağını belirtti.

ETO Başkanı Güler ise, Belçika'da yaşan yeni nesil gençlere Eskişehir'in iyi anlatılması gerektiğini, bu noktada da iki ülkenin sivil toplum kuruluşlarının, işadamı derneklerinin, hemşeri derneklerinin işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirtti. Açıklamalar sonrasında Eskişehir ve Belçika arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımların tartışıldığı toplantıya geçildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri