ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETOTV’DE FİRMALARA COVID-19 ÖNLEMLERİ ANLATILDI

YouTube platformundaki ETOTV aracılığıyla düzenlenen seminerde, üyelere ve firmaların yöneticilerine “COVID-19 Sürecinde İşletmelerin Sürekliliği ve Sağlık Tedbirleri” için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO)tarafından Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile         “COVID-19 Sürecinde İşletmelerin Sürekliliği ve Sağlık Tedbirleri" başlıklı bir seminer düzenlendi. ETO üyelerine ve işletmelerin yöneticilerine yönelik düzenlenen seminer,24 Eylül Perşembe günü, YouTube platformundaki ETOTV aracılığıyla gerçekleştirildi. Seminere Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin ve Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Torlak konuşmacı olarak katıldı.

ETO Başkanı Güler sağlık çalışanlarına teşekkür etti

Seminer öncesinde bir konuşma yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,     COVID-19 salgının başlamasından bu yana tüm sağlık personelinin canla başla çalıştığını, vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak için sağlıkçılarımızın büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini söyledi. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge’nin nezdinde tüm sağlık çalışanlarına gösterdiği gayretten dolayı teşekkür eden Güler, herkesin maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. ETO olarak COVID-19 salgını sürecinde her türlü tedbiri almaya çalıştıklarını belirten Güler, hem çalışanlarının hem de üyelerinin sağlığını korumak için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Salgının seyrinde firmaların ve çalışanların rolü önemli

Seminerde konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, COVID-19 virüsünden korunmak ve eski normal günlere bir an önce dönebilmek için maske, mesafe ve temizlik kuralına çok fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. ETO Başkanı Metin Güler’in destek mesajı için Eskişehir’deki sağlık çalışanları adına teşekkür eden Bilge, işletmelerde alınan önlemlerin COVID-19 salgınıyla mücadelede önemli bir rolü olduğunu, bu sebeple il sağlık müdürlüğü olarak firmaları bilgilendirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Hastalığa yakalananların yaş ortalamasının düştüğünü belirten Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, bu yüzden dışarıda dolaşırken ve işyerinde çalışırken maske kullanımına özen göstermek gerektiğini söyledi.

İşyerinde alınacak tedbirler COVID-19 riskini azaltıyor

İş yerinde alınacak önlemlerin hastalığın bulaşma riskini azalttığını belirten Bilge, işyerlerinde kalabalığın azaltılması, bir buçuk metre mesafenin korunması, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi, yemekhanede tabldot yerine kapalı ve tek kullanımlık ürünlerin olduğu paket yemeklerin tercih edilmesi ile hastalığın bulaşmasının önüne geçilebileceğini ifade etti. COVID-19 virüsü taşıyıp hastalık belirtisi gösteren çalışanların muhakkak sağlık kuruluşlarına gönderilip muayyene ettirilmesinin önemine dikkat çeken Bilge, hastanelerde belirti gösteren herkese gerekli tetkiklerinin yapıldığını kaydetti.

COVID-19’dan korunmanın yolları hakkında bilgi verildi

Seminerde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin ve Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Torlak tarafından işyerlerinde COVID-19 virüsünün bulaşma riskini azaltmak için yapılabilecek uygulamalar, hijyen ve mesafe kurallarına dair bilinmesi gerekenler, iş hayatının sürdürülebilirliği için alınması gereken tedbirler hakkında geniş çaplı bilgi verildi. Seminerde ayrıca üyelerden ve işletme yöneticilerinden gelen sorular da cevaplandırıldı.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri