ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ESKİŞEHİR GIDA FUARI BAŞLADI

Eskişehir Ticaret Odası TÜYAP Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Eskişehir 2019 Gıda Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Güler, Eskişehir’in fuarcılıkta marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Eskişehir Ticaret Odası TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen Eskişehir 2019 Gıda Fuarı, protokol ve iş dünyasının katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı. 18 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen törene Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celaleddin Kesikbaş, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz ve çok sayıda konuk katıldı.

Eskişehirli firmaların fuarlara sahip çıkması memnuniyet verici

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde bu güne kadar düzenlenen fuarları yaklaşık 130 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini belirterek, Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de fuarlara yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti. Düzenlenen fuarlar sayesinde bir çok sektöre hareketlilik geldiğini belirten Güler, gerçekleştirilen fuarlar ile Eskişehir’in tanıtımına da katkı sağlandığını dile getirdi. Eskişehirli firmaların fuarlara ilgi göstermesinin önemine dikkat çeken Güler, Eskişehirli tüccar ve sanayicinin fuarlara katılarak şehrin yatırımına sahip çıkmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Fuara katılım sağlayan firmaların marka değerine katkı sağladığını belirten Güler, Eskişehir’in fuarcılıkta marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Fuar sayısının artarsa Eskişehir zenginleşir

Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey ise fuarların, satış ağının tüm Türkiye'yi kapsamasını arzu eden, Türkiye'nin sanayi şehirlerinden gelen karar vericilerle buluşmak isteyen, markasını ülke sınırlarının dışına taşımayı hedefleyen firmalar için çok müstesna bir fırsat oluşturduğunu dile getirdi. Törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen  Eskişehir’de fuar alanının yapılmasının şehre değer kattığını belirterek, fuar sayısının artmasıyla ihracatının ve Eskişehir'in zenginliğinin aynı oranda artacağını dile getirdi. Eskişehir’de fuar alanı olmasının önemine dikkat çeken Büyükerşen, fuar alanının şehrin ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Büyükerşen, fuarın düzenlenmesine katkı sağlayan ve emeği geçenlere de teşekkür etti. Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ise gıda ve içecek sektörünün öneminin her geçen gün arttığının altını çizerek, artan dünya nüfusuyla gıda sektörünün daha çok üretip, daha fazla kazanç sağlayacağını söyledi. Fuarların düzenlendikleri şehir ekonomilerine kayda değer katkı sağladığını belirten Zeydan, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Eskişehir’de ilklere imza atmaktan mutluluk duyuyoruz

Törende konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz Türkiye’de ilkleri başaran TÜYAP olarak Eskişehir’de ilklere imza atmaktan mutluluk duydukları söyledi. Eskişehir’de fuarcılıkta isim yapacağını vurgulayan Alagöz, Eskişehir 2019 Gıda Fuarı’nın ikili iş görüşmelerin dışında birçok etkinliğe de ev sahipliğini yapacağına dikkat çekti. Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz de geleceğin aşçılarına yol göstermek adına fuarlara katıldıklarını belirterek,  Eskişehir 2019 Gıda Fuarında da yer almaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise gastronomi sektörünün turizm açısından da önemli olduğunu belirterek, Eskişehir’in gıda sektöründe el birliği ile hareket edilerek kent ekonomisine kayda değer katkı sağlanabileceğini ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından protokol tarafından fuarda stant açan firmalar ziyaret edildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri