ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



MİNİK ÖĞRENCİLER ETOMÜZE’DE EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Eskişehir Atayurt Okulları 3. sınıf öğrencileri “Müzede Öğreniyorum” etkinliği adı altında ETOMÜZE’ye konuk olarak, müzecilik ve kültür varlığı kavramını, Türkiye’nin somut olan ve olmayan kültür mirası listesini interaktif etkinliklerle ve oyunlarla öğrendi.

 

Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi ETOMÜZE, yediden yetmişe müze severleri ağırlamaya devam ediyor. ETOMÜZE’nin “Müzede Öğreniyorum” etkinliği adı altındaki son konukları Eskişehir Atayurt Okulları 3. sınıf öğrencileri oldu. Eskişehir Atayurt Okulları 3. sınıf öğrencileri, 5 gün boyunca müzede gerçekleştirilen etkinlikte Kültürel Miras- Müzecilik eğitimi alarak, rehberli müze turu yaptılar. Öğrenciler ayrıca ETOMÜZE’de Atayurt Okulları Rehber Öğretmeni Canan Dağ’ın eşliğinde Midas’ın ‘altın dokunuş’ efsanesini konu alan çocuk felsefe atölyesini gerçekleştirdiler. Eskişehir Atayurt Okulları 3. sınıf öğrencileri son olarak müze terimlerinin yer aldığı interaktif bir oyun ile hem müzecilik terimlerini öğrendiler hem de pano süslemesi yaparak el becerilerini geliştirdiler. Etkinliğin sonunda ise öğrencilere eğitime katıldıklarına dair ETO MÜZE sertifikası takdim edildi.

 

Minik öğrencilere müzecilik ve kültürel varlık kavramı anlatıldı

 

110 öğrencinin katıldığı “Müzede Öğreniyorum” etkinliği hakkında konuşan ETOMÜZE Sorumlusu Hakan Kuru, gerçekleştirdikleri etkinlikle öğrencilere hem müze sevgisi aşılamaya çalıştıklarını hem de ETOMÜZE’de bilgilendirici eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Minik öğrencilere ETOMÜZE’de kültürel varlıkların nasıl ve neden korunması gerektiğinin anlatıldığını belirten Kuru, Türkiye’nin somut ve somut olmayan kültürel miras listesinin de öğrencilere tanıtıldığını söyledi. 5 gün boyunca gerçekleşen etkinliklerde Frig şapkası, altın dokunuş hikayesi, Meander motifi gibi kültürel miras örneklerinin eğlenceli bir biçimde öğretildiğini belirten Kuru, ayrıca öğrencilere Atatürk’ün arkeoloji ve müze bilimine verdiği önem, kültürel miras, arkeoloji, sanat tarihi, antropoloji, restorasyon, kültür varlığı, ören yeri, UNESCO, müze çeşitleri ve kuralları hakkında bilgiler verildiğini dile getirdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri