ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



ETO BAŞKANI GÜLER: ŞEHRİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Nisan olağan meclis toplantısında Eskişehir’in trafik ve Kuzey çevre yolu sorunun çözülmesi, şehirde yeni imar alanlarının açılması, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı tren projesinden Eskişehir’in çıkarılmaması gerektiğini kaydetti.

 

Eskişehir Ticaret Odası’nın Nisan olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda meclis gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte şehrin bekleyen sorunlarının acilen çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

 

Esnaf ve tüccar da UKOME’de temsil edilmeli

 

Eskişehir’deki trafik sorunun artarak devam ettiğini belirten Güler, bu sorunun çözümü için iş dünyasının da UKOME’ye dahil edilmesi gerektiğini söyledi. UKOME’nin aldığı kararların esnaf ve tüccarı yakından ilgilendirdiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, UKOME’de iş dünyasından da temsilcilerin olması halinde esnaf ve tüccarın da trafiğe dair taleplerini iletebileceğini ve sorunların hızla çözülebileceğini kaydetti.

 

Kuzey Çevre yolu meselesi hızla çözüme kavuşturulmalı

 

Eskişehir’de yıllardır çözüm bekleyen diğer bir sorunun da Kuzey Çevre Yolu olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler,  her sabah ve akşam yaklaşık 100 bin kişinin çevre yolundan göç ettiğini dile getirdi. Mevcut çevre yolunun şehir içinde kaldığını, Şehir Hastanesi, OSB, sanayi siteleri ve Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ne de ulaşımın çevre yolu üzerinden sağlandığını belirten Güler, çevre yolu sorununun hızla çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi. 

 

Eskişehir, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinden çıkarılmamalı

 

Ulaştırma Bakanlığı’nın önceki hazırladığı Ankara-İzmir Yüksek Hızlı tren projesinde Eskişehir’in de yer aldığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, ancak yeni planlamaya göre Eskişehir’in güzergahtan çıkarıldığını söyledi. Eskişehir’in Ankara-İzmir Yüksek Hızlı tren hattından çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Güler, bu hatadan dönülmesi için Eskişehir milletvekilleri başta olmak üzere şehrin tüm atanmışlarına ve seçilmişlerine görev düştüğünü kaydetti. Eskişehir’in Ankara-İzmir Yüksek Hızlı tren hattı durağı olmasının şehrin ticareti, turizmi ve sanayisi için çok önemli olduğunu belirten Güler, bu sorunun çözümü için milletvekilleri başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

 

Eskişehir’de yeni imar alanlarının açılması şart

 

Eskişehir’in diğer bir sorununun ise imar alanı azlığı olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, hem şehrin belli bir alana sıkışması hem şehir trafiğinin azaltılması için yeni imar alanlarının açılmasının şart olduğunu söyledi. Yeni imar alanlarının açılmasıyla birlikte arsa maliyetlerinin de düşeceğini ve böylece vatandaşların konuta daha ucuza ulaşabileceğini belirten Güler, şehrin büyümesi için yeni imar alanlarına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. ETO Başkanı Metin Güler,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak sözlerine son verdi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri