ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



GÜLER SİGORTA HAFTASI’NDA ACENTELERLE BİR ARAYA GELDİ

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Sigorta Haftası dolayısıyla sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda sigorta acenteleriyle buluşan ETO Başkanı Metin Güler, sigortanın maddi kayıpları azaltmak için çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.  Sigorta acentelerinin trafik sigortasıyla ilgili yaşadığı sorunları TOBB’a ilettiklerini belirten Güler,  girişimler neticesinde takipçisi olduklarını belirten ETO Başkanı Metin Güler, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi nezdinde adımlar atıldığını kaydetti.

 

Artan fiyatlar acentelerin karlılığına yansımadı

 

Sektörde yaşanan sorunların takipçisi olduklarını belirten Güler, yaşanan enflasyon sebebiyle sigorta teminatlarının arttığını, kasko maliyetlerinin yükseldiğini ve bu sebeple vatandaşların sigorta ve kasko yaptırmaktan kaçındığını söyledi. Sigorta ve kasko yaptıran kişi sayısının azalmasıyla acentelerin de işlerinin olumsuz etkilendiğini belirten Güler, artan poliçe fiyatlarının acentelerin komisyon oranına yansımadığını ve bu durumun acenteleri zorlandığını dile getirdi.

 

Sigortacılık sektörünün gelişimine destek olmaya devam edeceğiz

 

ETO sigorta sektörünün gelişimine katkı sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Güler, bu kapsamda SEGEM (Sigortacılık Eğitim Merkezi) eğitimi düzenlediklerini ve BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) eğitimi de düzenleneceğini dile getirdi. Sektörün sorunları için odanın ilgili meslek komitesinin çok etkin bir biçimde çalıştığını belirten Güler, ETO olarak sigortacılık sektöründeki firmaların büyümesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Acentelerin ve sektör temsilcilerinin Sigorta Haftası’nı kutlayan ETO Başkanı Metin Güler, sigorta sektöründeki üyelerin taleplerini dinledi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri