ÇEVRİMİÇİ İŞLEMLER



EFKM’DE 2’NCİ RAİL INDUSTRY SHOW FUARI

ETO-TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen (2.Rail Industry Show) Eskişehir 2. Raylı Sistemler, Altyapı ve Teknolojileri Zirvesi ve Fuarı'nın açılış töreni protokolün ve iş dünyasının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Eskişehir 2. Raylı Sistemler, Altyapı ve Teknolojileri Zirvesi ve Fuarı (2.Rail Industry Show) EFKM çatısı altındaki ETO-TÜYAP Fuar Merkezi’nd başladı. Fuarın açılış töreni 19 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Törene Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Metin Ünlü, ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Modern Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Morris Revvah ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

 

Eskişehir’in demiryolu fuarına ev sahipliği yapması memnuniyet verici

 

Törende konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, lojistik maliyetlerinin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için demir yolu taşımacılığının çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hedeflerinden birinin de demiryolunda lojistik yük taşımacılığı ve yolcu taşımacılığı payını artırmak olduğunu söyledi. Fuarın üreticilerle ve sektördeki yararlanıcıları bir araya getirdiğini belirten Vali Aksoy, Eskişehir’in böyle bir fuara ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

 

Güler dünyadaki raylı sistemler sektörünün büyüklüğüne işaret etti

 

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, dünyadaki raylı sistemler yolcu ve yük taşımacılığı ticaret hacminin 460 milyar dolara ulaştığını belirterek, Eskişehir’in de raylı sistemler sektöründeki bu paydan üzerine düşeni alması gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin raylı sistemlerdeki 2053 vizyonuna da değinen ETO Başkanı Metin Güler, Lojistik merkez sayısının 12’den 26’ya çıkartılması ve Yüksek Hızlı Tren ve hızlı tren bağlantısına sahip olan il sayısının 8’den 52’ye yükseltilmesi amaçlandığını dile getirdi. Hem dünyada hem de Türkiye’de geleceği olan raylı sistemler sektörüne yatırım yapılmasının önemine dikkat çeken Güler, Eskişehir’in raylı sistemlerde köklü bir geçmişi olduğunu ve şehrin ileri teknoloji üreten bir sanayi yapısı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Eskişehir yeni yatırımlarla yeniden demiryolunun merkezi haline gelecek

 

Törende konuşan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, raylı sistemler yatırımlarına yönelik yapılan yatırımlara değinerek, Eskişehir’de Hasanbey Lojistik Merkezini ikiye bölerek, raylı sistemler sektörü için tahsis ettiklerini söyledi. Eskişehir’in birkaç yıl içinde raylı sistemler üretiminde yeniden merkez haline geleceğinin altını çizen Küpeli, Raylı sistemlerde önemli kuruluşlardan biri olan Erciyas Holding’in Eskişehir’de 100 milyon dolarlık akıllı vagon yatırımını hayata geçireceğini kaydetti. Küpeli, Eskişehir’in Çin’in başkenti Pekin’den Londra’ya uzanan Demiryolu İpek Yolunda merkez noktalarından biri olacağını sözlerine ekledi.

 

Fuar iş birliği görüşmeleriyle de sektöre katkı sağlayacak

 

Törende konuşan Modern Fuarcılık Genel Müdürü Moris Revah ise fuarın amaçlarından biri de raylı sistemler alanında daha güçlü bağlar kurma ve sektörün yolunu açmak olduğunu söyledi. Demir yollarının ilerlemenin ve sürdürülebilir kalkınmanın sembolü olduğunu belirten Revah, fuarın iş birliği görüşmeleriyle de hem üreticileri hem de sektördeki yan sanayi firmalarını bir araya getirdiğini ifade etti. Konuşmaların ardından gerçekleşen kurdele kesiminin ardından protokol tarafından fuarda yer alan firmaların stantları ziyaret edildi.

© Copyright 2017 | Eskişehir Ticaret Odası Tüm Hakları Saklıdır.
KVKK Aydınlatma Metinleri